Kouvolan keskustassa pärähtää pian viimeinen tilaisuus nähdä tauolle jäävä Viikate, Maustetytöt soittavat peräti kahdesti ja Matti ja Teppokin jättävät jäähyväisiä — Katso tästä tärpit Kouvolan keikkasyksyyn

Kouvolan keikkasyksyyn sisältyvät esimerkiksi Viikatteen juhlakiertueen kaksi konserttia ja Matin ja Tepon viimeinen konserttikiertue. Syksyllä on luvassa on myös uutuuksia: stand up -komiikkaa ja teemadiskoja. Kouvolan Sanomat listaa syksyn parhaat poiminnat.

Janne Peltonen

Viikate on juhlinut kymmenen vuotta täyttänyttä Kuu kaakon yllä 
-albumiaan kiertueella. Yhtye soittaa kiertueen viimeiset keikat 
perättäisinä iltoina House of Rockissa.
Viikate on juhlinut kymmenen vuotta täyttänyttä Kuu kaakon yllä -albumiaan kiertueella. Yhtye soittaa kiertueen viimeiset keikat perättäisinä iltoina House of Rockissa.

Kerran kuussa järjestettävät stand up -klubit ovat syksyn uutuus Kuusankosken Taideruukissa toimivalla Pato-klubilla. Klubien järjestämistä ehdotettiin Suomen Stand up -yhdistyksen puolelta. Ohjelmavastaava Vesa Parvinen tarttui ideaan mielenkiinnolla.

— Kouvolassa ei ole ollut stand up -komiikalle vakituista paikkaa viime vuosina. Jos klubit menevät hyvin, niille on tarjolla jatkoa.

Tuleva keikkasyksy sisältää Parvisen mukaan varmoja hittejä mutta myös artisteja, jotka ovat uusia tuttavuuksia isolle yleisölle.

— Esimerkiksi Pimeys on yhtye, jonka keikan toivon ihmisten löytävän. Samoin marraskuussa keikalle tuleva Maustetytöt on bändi, joka itseäni epäilytti, mutta liput ovat silti käyneet hienosti kaupaksi.

Parvisen mukaan Pato-klubin syksyssä on myös varmoja hittejä. Ismo Alangon konsertti on jo myyty ennalta loppuun. Toisena hittikeikkana Parvinen mainitsee Pauli Hanhiniemen duon ja SF-Bluesin.

— Joulukuussa puolestaan on Hanna Pakarisen ja Sami Pitkämön Yhdessä jouluun -konsertti, jossa yleisö saa laulaa mukana.

Katja Juurikko

Vesa Parvisen mukaan Pato-klubin tuleva syksy sisältää sekä hittejä että uutuuksia.
Vesa Parvisen mukaan Pato-klubin tuleva syksy sisältää sekä hittejä että uutuuksia.

House of Rockin linja pysyy totuttuna tulevana syksynä. Ohjelmavastaava Marko Hämäläisen mukaan syksyllä lavalla nähdään rockia, metallia ja punkkia jokaiseen makuun. Erikoisuuksia Hämäläinen ei ole tavoitellut.

— Joskus otimme ulkomaalaisia bändejä, mutta niiden kanssa kävi monesti niin, että keikalle ilmaantui vain 80 kovinta rock-jäärää, jotka lähtivät heti keikan loputtua.

House of Rockin syksyn ohjelmistosta on vielä iso osa julkistamatta. Yhden keikan Hämäläinen silti nostaa välittömästi ylitse muiden.

— Viikate soittaa kaksi keikkaa perättäisinä iltoina Kuu kaakon yllä -albuminsa juhlarundin päätteeksi. Se on viimeinen tilaisuus nähdä Viikate vähään aikaan.

House of Rockissa keikat ovat edelleen pääasiassa perjantaisin. Lauantaille Hämäläinen lupaa uuden konseptin.

— Lauantaisin House of Rockissa järjestetään erilaisia teemadiskoja. Asiakkaat saavat toivoa eri teemoja, ja joka illassa on eri deejii.

Katja Juurikko

House of Rockissa soittaa esimerkiksi Viikate.
House of Rockissa soittaa esimerkiksi Viikate.

Viikatteelle lisäkeikka House of Rockiin

Viikatteen keikka Kouvolan House of Rockissa 7. syyskuuta on loppuunmyyty. Lipunmyynti keikalle avautui kesäkuun alussa, ja liput myytiin loppuun noin viikko sitten.

Suuren kysynnän vuoksi Viikate esiintyy Kouvolassa toisen kerran. Lisäkeikka järjestetään 6. syyskuuta.

Marko Hämäläisen mukaan myös uuden keikan lipunmyynti on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

— Saattaa olla, että saadaan kaksi loppuunmyytyä keikkaa.

Poimintoja Kouvolan keikkasyksystä

Viikatteen juhlakiertue päättyy Kouvolaan

Viikate on juhlinut kymmenen vuotta täyttänyttä Kuu kaakon yllä -albumiaan kiertueella, jolla kouvostomollin sanansaattajat ovat soittaneet albumin kokonaisuudessaan. Juhlaturnee tulee komeaan päätökseen Kouvolassa, kun yhtye soittaa kiertueen viimeiset keikat perättäisinä iltoina House of Rockissa. Lauantain keikka myytiin jo loppuun, joten perjantaikeikka lisättiin ohjelmaan.

Viikate Kuu kaakon yllä 10 vuotta -keikat House of Rockissa 6—7. syyskuuta.

Richard Stow

Klassikkobändi Uriah Heep esiintyy Manskarilla.
Klassikkobändi Uriah Heep esiintyy Manskarilla.

Uriah Heep nähdään Manskarilla

Uriah Heepin hiteiltä ei ole välttynyt kukaan vähääkään radion äärellä aikaansa viettänyt ihminen. Gypsy, Take a Look At Yourself ja Easy Livin' ovat hittejä, jotka ovat nostaneet vuonna 1969 perustetun veteraanibändin ikoniseen asemaan.

Yhtyeen nykykokoonpano kiertää Suomea tulevan syksynä kattavasti. Yksi konserteista osuu Kouvolaan Mansikka-Ahon liikuntahalliin. Kookkaan tilan voisi odottaa täyttyvän yhtyeen faneista.

Uriah Heep 10.10. Mansikka-Ahon liikuntahalli.

Kai Skyttä

Jari Sillanpää vetää keikan ravintolassa Kouvolassa.
Jari Sillanpää vetää keikan ravintolassa Kouvolassa.

Jari Sillanpään lavakarismaa Mulligansissa

Jari Sillanpää on ollut viime aikoina otsikoissa muilla kuin musiikillisilla avuillaan. Miehen upeaa lauluääntä, lavakarismaa ja hittibiisien määrää ei silti mikään kirjoittelu himmennä. Sillanpään keikat vetävät edelleen hienosti väkeä.

Jari Sillanpää, ravintola Mulligans, 6. syyskuuta kello 21.

Juha Metso

Maustetytöt keikkailivat Provinssi-rockissa kesäkuussa. Kouvolassa he heittävät kaksi keikkaa.
Maustetytöt keikkailivat Provinssi-rockissa kesäkuussa. Kouvolassa he heittävät kaksi keikkaa.

Nosteessa olevilla Maustetytöillä kaksi keikkaa

Maustetytöt on Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama duo, jonka alkuvuodesta julkaisema Tein kai lottorivini väärin -kappale nosti yhtyeen nopeasti monien tietoisuuteen. Yhtyeen soundia on verrattu monesti Leevi and the Leavingsiin. Maustetyttöjen lavaesiintyminen ja haastattelut sisältävät paljon hyvää lakonisuutta. Duo saapuu Kouvolaan peräti kahdelle keikalle marraskuussa.

Maustetytöt 2.11. Bar Q:ssa ja 17.11. Pato-klubilla

MTR-Music Oy

Mati ja Tepon 50-vuotisjuhlakiertue on veljesten viimeinen konserttikiertue.
Mati ja Tepon 50-vuotisjuhlakiertue on veljesten viimeinen konserttikiertue.

Matin ja Tepon viimeinen konserttikiertue

Matti ja Teppo Ruohonen ovat kaikille iskelmämusiikin ystäville tai ylipäätään Suomessa viimeiset vuosikymmenet asuneille ihmisille tuttu veljespari.

Tuleva 50-vuotisjuhlakiertue on veljesten viimeinen konserttikiertue. Ovathan Ruohosen veljekset jo nähneetkin kaiken suomalaisessa musiikkikentässä, ja parivaljakolla on plakkarissaan unohtumaton liuta hittejä. Nyt voi olla viimeinen tilaisuus kuulla, onko kaiken takana nainen tai tekevätkö Ruohosen veljekset joka päivä töitä.

30. marraskuuta, Matti & Teppo 50-vuotjisjuhlakiertue, Lumon-areena.

Veera Miettinen

Keikkakalenteri_Syyskuu.jpg
Keikkakalenteri_Lokakuu.jpgKeikkakalenteri_Marraskuu.jpg