Kaupunki tukee Kouvolan teatteria samalla summalla kuin viime vuonna — Teatterilla on kustannusten nousun takia paineita nostaa lippujen hintoja

Jussi Lopperi

Kaupungin tuki Kouvolan teatterille on pysynyt samalla tasolla useita vuosia.

Kouvolan kaupunki tukee Kouvolan teatteria tänä vuonna samalla summalla kuin viime vuonna. Kaupunki osallistuu teatterin toimintakuluihin reilulla 1,5 miljoonalla eurolla. Siitä noin 1,2 miljoonaa osoitetaan toimintaan ja loput vuokrakuluihin.

Teatterin talouspäällikön Mervi Ihalaisen mukaan kaupungin tuki on pysynyt ennallaan useita vuosia.

— Tällekin alalle on tulossa tänä vuonna palkankorotuksia. Jos avustukset säilyvät ennallaan, lipputuotot ovat meille se tulonlähde, josta pitäisi saada rahaa enemmän, hän sanoo.

Toisin sanoen kasvavat kustannukset nostavat paineita korottaa lippujen hintoja. Ihalaisen mukaan suuria korotuksia ei ole kuitenkaan luvassa. Satumaa-musikaalin lippu maksaa 38 euroa. Syksyllä ensi-iltaan tulevan My Fair Lady -musikaalin lipusta peritään 42 euroa.

— Mutta My Fair Lady on tuotantonakin suurempi kuin Satumaa.

Aikuisväestön lautakunta hyväksyi keskiviikkoiltana Kouvolan kaupungin ja Kouvolan teatterin välisen yhteistoimintasopimuksen kuluvalle vuodelle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat