Pajtim Statovcin teokselle kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi oli ehdolla muun muassa kouvolalainen Kaija Pannula.

Kimmo Brandt/compic

Pajtim Statovci voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.
Pajtim Statovci voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon on voittanut Pajtim Statovci teoksellaan Bolla (Otava), joka on romaani rakkaudesta, sodasta ja kodittomuudesta.

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja on Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän teos Metsä meidän jälkeemme (Like).

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian on saanut Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli (WSOY).

Palkinnot, joista jokaisen arvo on 30 000 euroa, jaettiin keskiviikkona Helsingissä. Palkinnonsaajat valitsivat Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila (kaunokirjallisuus), emeritusprofessori ja tietokirjailija Sixten Korkman (tietokirjallisuus) sekä muusikko ja näyttelijä Olavi Uusivirta (lasten- ja nuorenkirjallisuus).

Jokaisessa kategoriassa oli ehdolla kuusi teosta. Kouvolalainen Kaija Pannula tavoitteli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoa kirjoittamallaan ja Netta Lehtolan kuvittamalla kirjalla Kettujuttuja — kolme hännäkästä tarinaa (WSOY).

Lukijoiden suosikkiteokset eri kategorioista olivat Johanna Venhon Ensimmäinen nainen (WSOY), Metsä meidän jälkeemme sekä Tomi Kontion ja Elina Warstan yhteistyönä syntynyt Koira nimeltään Kissa tapaa kissan (Teos).

Uusimmat uutiset