Pelle Miljoona Oy:n legendakokoonpano aloittaa 40-vuotiskiertueensa Suomessa — tietenkin Kuusankoskelta

Jyri Laitinen

He soittavat taas yhdessä:
He soittavat taas yhdessä:

Pelle Miljoona Oy:n legendakokoonpano tekee juhlakiertueen ensi syksynä Suomessa. Mukana yhtyeessä ovat ne kaikkein kuuluisimmat jäsenet, eli Pelle Miljoona, Andy McCoy, Sami Yaffa, Tumppi Varonen ja Ari Taskinen.

Yhtye ottaa kiertueelleen varaslähdön lokakuussa Espanjan Fuengirolassa, mutta varsinainen Suomen-kiertue alkaa Kuusankoskitalossa 14. marraskuuta. Sen jälkeen yhtye tekee Suomessa 18 keikka. Viimeisin esitys nähdään 19. tammikuuta Helsingin jäähallissa.

40-vuotisjuhlakiertueella nähdään yhtyeen legendaarinen läpimurtokokoonpano vuosilta 1979 ja 1980. Kokoonpano levytti muun muassa suomipunkrockin ikivihreisiin lukeutuvan, Ari Taskisen säveltämän ja Pelle Miljoonan sanoittaman, menestyskappaleen Moottoritie on kuuma, joka oli myös vuonna 1980 ilmestyneen klassikkoalbumin nimi.

Kokoonpano kuitenkin hajosi juuri ennen menestyksen kruunaavaa, jo sovittua konserttikiertuetta. Andy McCoy ja Sami Yaffa jättivät yhtyeen ja muuttivat Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocks -yhtyettä.

— Tässä iässä sitä kaipaa jo vähän jännitystä elämäänsä. Siinä kai ainakin yksi syy, miksi me lähdetään alkuperäiskokoonpanossa syksyllä rundille, Tumppi Varonen kertoo kiertuetiedotteessa.

Aikoinaan Problems-yhtyeessäkin vaikuttanut Tumppi Varonen toimii laulusolistina muun muassa sellaisissa tutuissa biiseissä kuin Tahdon rakastella Sinua, Älä äiti itke ja Hyvä fiilis.

— Me ollaan kaikki, koko bändi — Varosen Tumppi, Taskisen Ari, Andy, Sami ja minä — yhä edelleen uskollisia sille idealismille, punkille, jonka nimeen me silloin 1980-luvulla vannottiin. Me ollaan yhä edelleen kaikki punkkareita… Mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan, Pelle toteaa tiedotteessa.

Luetuimmat