Kouvolan teatteri suljetaan Suomen hallituksen määräysten mukaisesti – Jos koko kevään näytökset perutaan, teatteri menettää tuloja 60 000–90 000 euroa

Herrasmieshuijarit poistuu ohjelmistosta ja Adalmiinan helmen ensi-ilta siirtyy. Syksyn ensi-illat ovat toteutumassa.

Jussi Lopperi

Herrasmieshuijareiden esityksiä Kouvolan teatterissa ei siirretä. Musikaali poistuu ohjelmistosta kokonaan.
Herrasmieshuijareiden esityksiä Kouvolan teatterissa ei siirretä. Musikaali poistuu ohjelmistosta kokonaan.

Kouvolan teatteri peruu koronatilanteen vuoksi kaikki esitykset maanantaihin 13.4. asti. Teatteri tiedottaa loppukevään näytösten tilanteesta viimeistään sen jälkeen.

Kevään ohjelmiston viimeinen ensi-ilta, lastennäytelmä Adalmiinan helmi, siirtyy maaliskuulta myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.
– Mietimme 13.4. jälkeen, mihin kohtaan ensi-ilta sijoitetaan, teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi kertoo.

Musikaalia Herrasmieshuijarit ei enää nähdä ohjelmistossa. Muiden esitysten, kuten Anu Pentik -näytelmän ja komedian Vaimoni on toista maata osalta tilanne on auki.

Vierailuesityksistä teatteri selvittää, voiko niitä siirtää syksylle. Maaliskuussa teatterissa olisi esitetty Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa.

Huhtikuun alussa lavalla olisi nähty Pinja Hahtolan monologiteos Eino Leinon eksät.

Juhlasyksyn valmistelu jatkuu

Kouvolan teatteri viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. Luhtaniemen mukaan juhlan valmistelut jatkuvat normaaliin tapaan. Syksyn ensi-illat ovat toteutumassa suunnitellusti.

– Elämme päivä kerrallaan. Keväällä tuotannon tarkoitus on saada syksyn teokset tehtyä suunnitellusti.

Syksy 2020 alkaa teatterissa musikaalilla Kirka – Surun pyyhit silmistäni. Myöhemmin ohjelmistoon ovat tulossa näytelmät Tämä on ryöstö! ja Anjan lähes erinomainen elämä. Jouluksi teatteri valmistelee jälleen perinteistä Joulushow'ta.

Teatteri aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Suomen teatterit ry:n suosituksesta Kouvolan teatteri aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluissa puhutaan Luhtaniemen mukaan kevään työvuoroihin ja järjestelyihin liittyvistä asioista, kuten vapaapäivien siirrosta.

– Työvoiman vähentämistarpeesta ei ole kyse. Teatteriin ei myös kaavailla lomautuksia.

Teatterin lipputuottoja jää toteutumatta noin 150 000 euroa, jos koko kevään näytökset peruuntuvat. Koska esityskulut jäävät pois, todellinen vaikutus lippukassaan olisi kuitenkin 60 000–90 000 euroa.

– Lopulliseen summan vaikuttaa se, pystytäänkö syksyn ensi-iltoja harjoittelemaan normaalisti. Tällä hetkellä jatkamme harjoituksia ja suosimme etätyöskentelyä mahdollisuuksien mukaan.

Liput voi vaihtaa lahjakorttiin

Teatteri tiedottaa ottavansa suoraan yhteyttä asiakkaisiin, jotka ovat hankkineet liput peruttuihin näytöksiin.

Jos asiakkaalla on liput ennen 13.4. olevaan näytökseen, hän voi myös itse olla yhteydessä teatterin lippukassaan. Jos varaus on myöhemmin kuin 13.4. olevaan näytökseen, asiakkaiden toivotaan rauhassa odottavan teatterin tiedotusta.

Asiakas voi vaihtaa ostetut liput samanarvoiseen lahjakorttiin, joka on voimassa vuoden. Toisena vaihtoehtona on rahojen palauttaminen. Asiakas voi esittää toiveensa asiasta teatterin nettisivuilla olevan lomakkeen kautta.

Teatterin lippukassa on toistaiseksi suljettu. Yhteyden kassaan saa puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 11–15 ja sähköpostitse.