Kymijoen Taidepadolle Kaakkois-Suomen taidepalkinto

Katja Juurikko

Pato-klubi sijaitsee Taideruukissa Kuusankoskella.
Pato-klubi sijaitsee Taideruukissa Kuusankoskella.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta palkitsi Kymijoen Taidepato ry:n vuoden 2020 taidepalkinnolla. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Toimikunnan mukaan Kymijoen Taidepato on onnistunut luomaan Kaakkois-Suomeen merkittävän paikan, jossa eri taiteenalojen toimijat ja yleisö voivat kohdata.

Perusteluissa sanotaan, että Kuusankoskella sijaitseva Pato-klubi on paikka, joka yllättää muuntautumiskyvyllään. Klubi nostaa ohjelmistossaan esiin raikkaita kokeellisia tekijöitä sekä alueelta että muualta Suomesta.

Sen lisäksi se tarjoaa esiintymispaikan valtakunnallista ja kansainvälistä suosiota nauttiville yhtyeille ja artisteille. Taidetoimikunnan mielestä Pato-klubi edistää alueellista tasa-arvoa ja mahdollistaa kulttuurikokemukset Kouvolan ja koko Kaakkois-Suomen alueen asukkaille.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.