Kymi Sinfonietta avaa kevätkautensa merellisellä verkkokonsertilla – Kuuntele täältä kello 19 alkaen

Kimmo Seppälä

Taavi Oramo esiintyy kapellimestarina ja laulusolistina Kymi Sinfoniettan avajaiskonsertissa. Kuva maaliskuulta 2020.
Taavi Oramo esiintyy kapellimestarina ja laulusolistina Kymi Sinfoniettan avajaiskonsertissa. Kuva maaliskuulta 2020.

Kymi Sinfonietta avaa kevätkautensa poikkeusoloissa verkkokonsertilla, joka alkaa tänään keskiviikkona kello 19. Konsertin teemana on meri.

Musiikkia ja runoa yhdistävässä avajaiskonsertissa esiintyvät orkesterin kanssa kapellimestari-laulusolisti Taavi Oramo, harppusolisti Päivi Severeide ja runoilija Auli Särkiö.

Konsertin avaa Claude Debussyn Danse sacrée et danse profane (Pyhä ja maallinen tanssi). Sitä seuraavat säveltäjä-huilisti Heta Ahon japanilaisiin tankarunoihin säveltämät laulut Älä hymyile ja Illalla jätän.

Aholta kuullaan myös Edith Södergranin runoihin sävelletyt laulut Det underliga havet, Du som aldrig ja Revance. Konsertin päättävät Debussyn meren mahtia kuvaava La Mer est plus belle (Meri on kauniimpi) ja Auli Särkiön meriaiheiset runot.

– Södergranin lauluissa meri edustaa tuntematonta, vielä olemassa olematonta maailmaa. Alussa runon puhuja on nuori ja henkisen meren äärellä, joka edustaa hänen elämänsä toteutumattomia mahdollisuuksia. Ne ovat ihmeellisiä, pelottaviakin, ja tosi kutsuvia, Heta Aho kuvailee Kymi Sinfoniettan Facebookissa julkaisemalla videolla.

Avajaiskonserttia voit seurata tästä kello 19 alkaen. Se on nähtävissä myös Kymi Sinfoniettan verkkosivulla ja Youtube-kanavalla.

Myös orkesterin seuraava konsertti järjestetään verkossa. Helmikuun 3. päivänä esitettävä barokkikonsertti tarjoaa musiikkia 1600–1700-luvuilta.