Konserttiarvio: Saara Aalto kajautti pölyt Kouvolan keskuskirkosta

Saara Aalto X-mas tunnelmissa. Saara Aalto, laulu. Emmi Salo, koskettimet ja viulu. Antti Kokkonen, kitara ja viulu. Kouvolan keskuskirkko 23.11.

Kimmo Brandt

Saara Aalto. Kuva on kevään konsertista Helsingistä.

Vuodentakainen pettymys Saara Aallon peruuntuneesta keikasta kääntyi torstaina iloksi, kun laulajatähti tarjosi kouvolalaisyleisölle hurmaavan konsertin.

Aallon taidetta kuultiin jouluisista ja talvisista kappaleista satujen ja musikaalien säveliin ulottuneessa ohjelmassa, joka soi laulajattaren ja kahden muusikon yhteistyönä.

Illan parhaassa annissa Aalto sai päästää koko valtavan osaamisensa valloilleen.

Kuten odottaa sopi, Aallon X-mas-tunnelmat olivat sekä hivelevän kauniita että ajoittain väkeviä. Sovitukset olivat kaikkiaan mielenkiintoisia, ja vaikkapa tuttu Me käymme joulun viettohon -kappale kuultiin raikkain sävyin soinnutettuna.

Yhteistyö laulajan ja muusikoiden välillä oli luontaista ja varmaa; soittajat hoitivat eleettömästi tonttinsa ja Aalto loisti asiaankuuluvassa keskiössä.

Illan parhaassa annissa Aalto sai päästää koko valtavan osaamisensa valloilleen. Poikkeuksellisen vahvaa ja notkeaa ääntä sekä ainutlaatuisen voimakasta tulkintaa kuulemaan tulleiden ei todellakaan tarvinnut pettyä.

Vahva, melodinen äänenkäyttö loisti muun muassa balladissa You Raise Me Up ja 16-kielisenä kuullussa Frozen-hitissä Let It Go. Höyhenenkevyistä kuiskauksista vereslihaiseen katkeruuteen räjähtävä Je suis malade on Aallon käsittelyssä aina mahtavaa kuultavaa ja niin nytkin; taiteilija ei ainoastaan pistä itseään täysin likoon, vaan tekee sen epäsuomalaisen yltiöpäisesti.

X-mas tunnelmat soivat myös laulajan joitakin omia sävellyksiä, joista kappale Rauhaa teki vaikutuksen veikeästä keimailusta vuolaaseen tulkintaan ja edelleen koskettavaan tunnelmointiin edenneenä kokonaisuutena.

Kappale voisi hyvin soida vaikkapa menestysmusikaalin hittinä, jos nyt toimi itsenäisestikin mainiosti.

Huikea osaaminen ja tyttömäisestä dramaattiseen ulottuva tulkinta yhdistyvät Saara Aallossa mutkattomaan olemukseen ja säteilevään karismaan.

Vain taivas tuntuu olevan Aallolle rajana. Voi mielenkiinnolla odottaa, mihin superlahjakas ja määrätietoinen taiteilija seuraavaksi ryhtyy.

Hyvää: Timanttista osaamista ja vereslihalle menevää tulkintaa.
Huonoa: Käsiohjelmasta olisi voinut lukea pelkän kappalelistan lisäksi tiedot muusikoista, sovittajista ja sanoittajistakin.
Erityistä: Saara Aallon ainoa oma joulukonsertti tänä vuonna soi Kouvolassa.

Luetuimmat