Liikaa siirappia

Kaikenkattava kauneus (Collateral Beauty, Yhdysvallat, 2016).Ohjaus: David Frankel. Käsikirjoitus: Allan Loeb.Rooleissa: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, Kate Winslet, Helen Mirren.Kesto 97 min. Sallittu.Esittää Studio 123, Kino 123.

Warner Bros. Pictures

Tunteensa satuttanut Howard (Will Smith) räyhää rakkauden ruumiillistumalle (Keira Knightley).

Kaikenkattava kauneus -elokuvan ideana on pyöräyttää Frank Capran ja Charles Dickensin jalanjäljissä juhlapyhiin sopiva kakku ja koristella se eturivin näyttelijöillä. Lopputuloksena on harvinaisen manipuloiva ja suorastaan karmivan imelä kokonaisuus.

Howard (Will Smith) on menestynyt uraihminen, joka on kokenut suuren menetyksen. Ystävät ovat syvästi huolestuneita Howardin mielentilasta. Mies on kirjoittanut surussa ja vihassa kirjeitä abstrakteille käsitteille, kuten Aika, Rakkaus ja Kuolema. Yllättäen nämä käsitteet tulevat vierailulle henkilöiden muodossa.

Rakastettavat elokuvatähdet ovat pahasti pihalla.

Luvassa on onttoa keittiöfilosofiaa. Kekseliäs konsepti hukataan laimeisiin korulauseisiin ja tihkusilmäisten näyttelijöiden lähikuviin. Smith on pannut ison vaihteen päälle. Hienovaraisuus luo ongelmia. Jokainen tunne tuodaan esille selittävän itsestäänselvästi.

Koristepaperin ohut elokuva ottaa suuria ideoita ja yksinkertaistaa ne turhauttavalla tavalla. Rakastettavat elokuvatähdet ovat pahasti pihalla, kun kohtaukset maalataan niin paksulla pensselillä, että kaikki aitous on tukehtua. |

Timo Alho

YKSI TÄHTI

Hyvää:

Huonoa: Siirappia. Hyvien näyttelijöiden tuhlausta.

Erityistä:

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.