Aleksanteri Hakaniemellä hurja viikonloppu — Perjantaina hän julkaisee esikoisalbuminsa, lauantaina kilpailee Emma-gaalassa

Aleksanteri Hakaniemi ei halua olla Suomen Ed Sheeran vaan Kouvolan Aleksanteri.

Kerttu Malinen

Kouvolasta kotoisin oleva Aleksanteri Hakaniemi julkaisee esikoisalbumin perjantaina. Vuorokautta myöhemmin hän kilpailee Emma-gaalassa kolmessa eri Emma-sarjassa.
Kouvolasta kotoisin oleva Aleksanteri Hakaniemi julkaisee esikoisalbumin perjantaina. Vuorokautta myöhemmin hän kilpailee Emma-gaalassa kolmessa eri Emma-sarjassa.

Aleksanteri Hakaniemellä, 23, on edessään kuumottava viikonloppu. Perjantaina hän julkaisee esikoisalbuminsa Nuorena jaksaa, ja lauantaina on vuorossa Emma-gaala. Hakaniemi on ehdolla Tulokas-Emmaan, Pop-Emmaan ja Vuoden artisti -Emmaan.

— Popkategoriaan pääsy tuntuu kaikkein absurdeimmalta, sillä samassa sarjassa ovat myös Reino Nordin, Evelina, Antti Tuisku ja Robin.

Olen aina pyrkinyt siihen, että biisin ydin on aina orgaaninen.

Hakaniemi on tästä erityisen tyytyväinen, sillä hän mieltää itsensä ennen kaikkea popmusiikin tekijäksi.

Kolmesta ehdokkuudesta huolimatta Hakaniemi pitää jalkansa tukevasti maan pinnalla. Jos hän jossain uskoo pärjäävänsä, se on Vuoden tulokas -sarja.

 Ura lähti vauhdilla liikkeelle

Hakaniemen ura on rakentunut nopeasti. Ensimmäinen single Etsi mut julkaistiin marraskuussa 2016.

Kuudesta julkaistusta singlestä hän on saanut yhden platinalevyn ja kolme kultalevyä. Pelkästään Spotify-palvelussa Hakaniemen levyjä on kuunneltu 17,3 miljoonaa kertaa.

Tämä on näkynyt myös keikoilla. Vielä viime kesänä keikkapaikoilla oli runsaasti tilaa. Tammikuun keikoilla väkeä on jo aivan toisella tavalla.

— Joku momentum tässä alkaa muodostua, Hakaniemi kertoo.

Hakaniemi on onnistunut toistaiseksi ennen kaikkea striimauspalveluissa. Nyt Hakaniemen musiikkia on alkanut kuulua myös radioissa. Siellä kuuluminen on isolle läpilyönnille välttämätöntä.

— Kynttilät-biisi on saanut radion puolella eniten roolia.

 Ydin on aina orgaaninen

Nuorena jaksaa -esikoisalbumilla on 12 kappaletta. Niistä kuusi on julkaistu aikaisemmin singlenä. Vaikka sävellykset ovat Hakaniemen, tuottaja Rafaelilla on ollut äänimaiseman rakentamisessa iso rooli.

— Olen aina pyrkinyt siihen, että biisin ydin on orgaaninen. Siitä meille ei ole Rafaelin kanssa mitään taistelua. Molemmilla on sama visio.

Keikoilla äänimaisema on harkitusti rokimpi kuin tallenteilla. Hakaniemen bändissä soittavat kitaristi Juho Suutarinen ja rumpali Eeli Savolainen. Osa tuotannosta tulee taustanauhalta.

10. helmikuuta Hakaniemi esiintyy Kouvolassa, Bar Q -ravintolassa.

— Sinne oli pakko saada keikka, koska se on minulle lähtöruutu moneenkin juttuun.

 Toinen albumi jo valmisteilla

Toisen albumin valmistelut on jo aloitettu, mutta Hakaniemi vakuuttaa ottavansa rennosti.

— Ei tässä mitään mailan puristamisen makua ole.

Hän kiittelee itseään siitä, ettei lyönyt läpi jo 16-vuotiaana. Kehitys on sen jälkeen ollut vauhdikasta. Nykyisin hän uskoo laulunkirjoittajana löytäneensä jo jotakin uutta suomalaiseen popmusiikkiin.

Hakaniemi vakuuttaa, että olisi järjetöntä jäljentää sitä, mitä jo on. Katse on tulevassa.

— Olen koettanut löytää juttua, joka poikkeaa kaikesta muusta. En halua olla Suomen Ed Sheeran. Olen mieluummin Kouvolan Aleksanteri.

Tuotannossa keskeistä ovat tekstit. Albumin kappaleista löytyy aineksia siitä, mitä Hakaniemi on itse viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana kokenut.

— Kaikki Nuorena jaksaa -biisin seikkailut ovat tapahtuneet Kouvolassa.

 

Emma-gaala Nelosella lauantaina kello 20.

Aleksanteri Hakaniemi

Syntynyt Kouvolassa 1994, asuu Helsingissä.

Lauluntekijä, artisti.

Julkaissut kuusi singleä, joita soitettu Spotify-palvelussa yhteensä yli 17 miljoonaa kertaa.

Yksi single on saanut platinaa, kolme kultaa.

Julkaisee 2.2. esikoisalbumin Nuorena jaksaa.

Lauantaina Emma-ehdokkaana kolmessa eri sarjassa.

 

 

Luetuimmat