Hitto-yhtyeeltä toinen albumi — Muun muassa laulusta ja huuliharpusta vastaa Kouvolan Sanomien toimittaja Matti Tieaho

Kymenlaaksolaisen bluesbändin uudella albumilla lauletaan Romeon ja Julian intiimeistä hetkistä.

Ella Karttunen

Kouvolan Sanomien toimittajan Matti Tieahon (vasemmalla), Risto Aholan, Mikko Blyn ja Markku Jämsenin muodostama Hitto on perustettu vuonna 2011.
Kouvolan Sanomien toimittajan Matti Tieahon (vasemmalla), Risto Aholan, Mikko Blyn ja Markku Jämsenin muodostama Hitto on perustettu vuonna 2011.

Kouvolan Sanomien toimittaja Matti Tieaho avaa Hiton treenikämpän oven. Laulaja-toimittaja pahoittelee istumapaikkojen puutetta soittokamojen täyttämässä tilassa Kotkan Karhulassa.

Hitto julkaisi toisen albuminsa viime lauantaina. Tieaho lupaa, että Aina mielessä -levyn sanoitukset pyörivät totuttuun tapaan naisen ja miehen välisen suhteen intiimimpien hetkien ympärillä. Esimerkiksi Romeo ja Julia on puolestaan sanoitukset tehneen Tieahon oma tulkinta klassikkokirjasta.

— Shakespeare kirjoitti tarinan muuten hyvin, mutta hän jätti yhden tärkeän osan tekstistä pois eli seksin.

Noin 40-minuuttinen levy sisältää 12 kappaletta. Kaikki sävellykset, sanoitukset ja sovitukset ovat yhtyeen omaa käsialaa.

Hiton edellinen albumi julkaistiin omakustanteena. Nyt julkaisijana on Tieahon perustama levymerkki Hikilevyt.

Täksi kesäksi Hitolle on buukattu kaksi keikkaa. Julkaisukeikan jälkeen yhtye esiintyy Virolahdella 20. heinäkuuta. Tieaho kertoo, että edellisen levyn tiimoilta bändi teki jopa 15 keikkaa vuodessa. Hän odottaa, että kalenteri täydentyy uutukaisenkin myötä.

Hitto

Suomenkielinen rytmiblues-yhtye.

Perustettu Kotkassa vuonna 2011.

Debyyttialbumi Kovaa seksiä ilmestyi vuonna 2014. Toinen pitkäsoitto Aina mielessä julkaistaan 6.7.

Jäsenet: Matti Tieaho (laulu, huuliharppu, kitara), Risto Ahola (kitara), Markku Jämsen (rummut), Mikko Bly (basso).