Kouvolan teatterin johtajan Tiina Luhtaniemen sopimus jatkuu vuoden 2023 loppuun — Teatteritalon edistäminen onnistuu parhaiten saman johdon voimin, sanoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Ari Lindeman

Kouvolan teatteri jäi viime vuoden menestyslukemista.

Moises Garibay

Tiina Luhtaniemi.
Tiina Luhtaniemi.

Kouvolan teatterin johtajan Tiina Luhtaniemen sopimusta jatketaan vuoden 2023 loppuun saakka.

Asiasta päätti teatterin hallitus kokouksessaan joulukuussa. Luhtaniemi aloitti tehtävässä tammikuussa 2017, ja hänellä oli määräaikainen sopimus vuoden 2019 loppuun.

— Ensinnäkin Tiina on tehnyt hyvää työtä ohjelmiston ja työyhteisön kehittämisen kanssa, kertoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Ari Lindeman.

— Lisäksi katsoimme, että teatterin uudisrakennusasian läpivienti saman johdon voimin on tärkeää. Tiina on tehnyt hyvää työtä siinäkin asiassa.

Teatteri jäi viime vuoden menestyslukemista

Näytäntövuonna 2018 teatterin esityksissä kävi 34 486 katsojaa ja yleisötyötapahtumissa 5 261.

Esitysten osalta teatteri jäi selvästi viime vuoden menestyslukemista — reilut 39 000 katsojaa — vaikka musikaali My Fair Lady sai 8 221 katsojaa 73 prosentin täyttöasteella.

Koko vuonna suuren näyttämön täyttöaste oli 58 prosenttia ja pienen näyttämön 64 prosenttia.

— Vaikka esitys saisi yleisöltä ja kriitikoilta kiitosta, se ei aina saavuta paikallista yleisöä ja sille asetettuja myyntitavoitteita. Ohjelmiston sisältöä ja sijoittumista kalenteriin täytyykin jatkossa pohtia entistä tarkemmin. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta kiristyy, ja haluamme olla tässä kilpailussa edelläkävijöitä, Tiina Luhtaniemi kommentoi tiedotteessa.

Taidetestaajat-hanke toi nuorta yleisöä

My Fair Ladyn jälkeen seuraavaksi eniten yleisöä keräsivät keväällä ensi-iltaan tulleet Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmä (5 250 katsojaa) sekä Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu -lastennäytelmä (4 568 katsojaa).

Syksyllä ensi-iltansa saivat Miehen kylkiluu -komedia (2 030 katsojaa) ja Patriarkka-draama (1 753 katsojaa), jotka jatkavat ohjelmistossa tänä keväänä.

Katsojaluvuissa ovat mukana myös syksyn 2017 kolme ensi-iltaa Satumaa, Näytelmä joka menee pieleen ja Pesärikko, jotka jatkoivat ohjelmistossa keväällä 2018 (yhteensä 7 477 katsojaa keväällä) sekä vierailuesitykset (5 187 katsojaa).

Teatteriin toi nuorta yleisöä muun muassa valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke. Sen myötä teatterissa vieraili syksyllä yli 200 koululaista.

Uusimmat uutiset