Keikka-arvio: Uriah Heep veti tiukan setin, mutta siirto Manskarilta Kuusankoskitalolle ei välttämättä palvellut bändiä: "Lopulta Uriah Heep otti työvoiton ja sai kuin saikin salin ylös penkeistä"

Kouvolalaisyleisö lämpeni hitaasti, mutta varmasti. Brittibändi oli Kuusankoskella kovassa iskussa.

Katja Juurikko

Bändi soittaa todella tiukasti, ja ainoan alkuperäisjäsenen Mick Boxin kitarointi on edelleen ilmaisuvoimasta, eloisaa ja tarkkaa, kirjoittaa keikan arvioinut Niko Kaartinen.
Bändi soittaa todella tiukasti, ja ainoan alkuperäisjäsenen Mick Boxin kitarointi on edelleen ilmaisuvoimasta, eloisaa ja tarkkaa, kirjoittaa keikan arvioinut Niko Kaartinen.

Uriah Heep, Kuusankoskitalo, 10.10.2019.

Kuusaasalin ovien avautumista odottaa salin kapasiteetin verran ihmisiä. Parhaille paikoille on kiire.

Salin valot sammuvat tasan kello 19. Uriah Heep marssii lavalle suosionosoitusten saattelemana. Sali nousee seisomaan ja lavan eteen muodostuu nopeasti kovimmista faneista eturivi, joka säilyy paikoillaan koko keikan ajan.

Keikan avaa vuonna 2018 julkaistun Living The Dream -studioalbumin avausraita Grazed By Heaven. Yhtyeen 25. studioalbumilta kuullaankin illan 12 kappaleen mittaisessa setissä neljä kappaletta. Keikka ei ole vain vanhojen hittien soittelua.

Nopeasti kouvolalaisyleisö istuu kuitenkin takaisin penkeilleen. Tämä herättääkin ihmetystä laulaja Bernie Shawissa. ”Mikä ihme neulontakerho tämä oikein on?”, vokalisti pohtii.

Keikan siirto Kuusankoskitalolle ei välttämättä palvele Uriah Heepiä.

Seisomaan yleisö nousee laulajan pyynnöstä ja suurimmissa hiteissä.

Rock-konserteissa artistille on mielekkäämpää, jos yleisö on elävästi mukana. Kuusankoskella yleisö osoittaa suosiotaan ja taputtaa ahkerasti mukana, mutta pääsiassa istualtaan. Jokin tilanteessa hiertää.

Seisomaan yleisö nousee laulajan pyynnöstä ja suurimmissa hiteissä, kuten Lady in Blackissa, jossa yleisö myös osallistuu komeasti kertosäkeeseen. Toisaalta 50 vuotta keikkailleen yhtyeen fanitkaan eivät ole kaikki parikymppisiä, joten istumapaikkoja varmasti myös arvostetaan.

Uriah Heep saattaa olla vanha yhtye, mutta mikään kehäraakki se ei ole. Bändi soittaa todella tiukasti, ja ainoan alkuperäisjäsenen Mick Boxin kitarointi on edelleen ilmaisuvoimasta, eloisaa ja tarkkaa. Vuonna 2007 yhtyeeseen liittynyt rumpali Russell Gillbrook tuo bändin selkärankaan tanakkuutta. Erityistä on myös se, miten hyvin yhtyeen tuore materiaali toimii. Rocks in the road -kappaleen groovesta olisi moni bändi kateellinen.

Keikan lopulla tapahtumassa on jo hyvän rock-juhlan henki. Illan päättäneen Easy Living -jättihitin loputtua on tunne, että Uriah Heep otti työvoiton ja sai kuin saikin salin lopulta ylös penkeistä.

HYVÄÄ: Uriah Heepin timanttinen kunto. Settilista, joka ei ole vain vanhoja hittejä.

HUONOA: Tapahtuman siirtyminen Kuusankoskitalolle.

ERIKOISTA: Uriah Heep soittaa kaikkiaan 10 keikkaa Suomessa.

Katso lisää kuvia keikasta täältä.

Luetuimmat