Taidekeskus Antareksen loppukesä tihkuu erotiikkaa – Seksuaalisuutta käsitellään sekä näyttelyssä että seminaarissa

Tabu-seminaarissa puhuu muun muassa tietokirjailija, seksuaaliterapeutti ja työkseen seksiä myyvä Tiia Forsström.

Kai Skyttä

Pauli Parkkinen on imatralainen taiteilija.
Pauli Parkkinen on imatralainen taiteilija.

Taidekeskus Antareksessa avautuu kesän viimeinen näyttely. Mahdotonta – Impossible on kuvataiteilija, taidegraafikko Pauli Parkkisen käsialaa. Imatralla asuva Parkkinen on tehnyt koko uransa ajan eroottisia kuvia. Esillä on noin kolmisentuhatta teosta, jotka on ryhmitelty kymmeneksi sarjaksi ja installaatioksi.

Esimerkiksi Kirjasto kattaa tuhat kirjaa, joiden kannet Parkkinen on kuvittanut uudelleen. Kirjoja saa paitsi katsoa myös koskea.

– Tyylini on seksuaalisväritteinen. Joukossa on venäläisiä, ranskalaisia ja brittiläisiä klassikoita.

Joukkoon mahtuu muun muassa psykologian uranuurtajan Sigmund Freudin teoksia.

– Freudin mukaan kaikki ihmisen teot juontuvat seksuaalisuudesta. Kun se ei toteudu ihmisen toivomalla tavalla, hän tekee sen sijaan jotakin muuta. Kirjoja kirjoittamalla ja kuuhun matkaamalla hoidetaan seksuaalisia turhaumia.

Pauli Parkkinen

Sigmund Freudin muotokuva on Pauli Parkkisen näkemys.
Sigmund Freudin muotokuva on Pauli Parkkisen näkemys.

Tabu-seminaarissa erilaisia puheenvuoroja

Erotiikkateemaa rikastaa elokuun puolivälissä järjestettävä Tabu-seminaari. Yksi puhujavieraista tunnetaan monena: hän on Sexpon hallituksen puheenjohtaja, kouluttaja, tietokirjailija, seksuaaliterapeutti ja seksityöläinen Tiia Forsström. Hänen kirjoittamansa teos Ammattirakastaja (Like) julkaistiin viime vuonna. Se kertoo seksityöstä ja alan ammattilaisista Suomessa.

Petra Innanen on kuva- ja burleskitaiteilija. Hän on tuottanut burleskitapahtumia vuodesta 2008 ja esittää burleskia taiteilijanimellä Bettie Blackheart. Kuvataiteilijana hänen välineitään ovat maalaus, piirustus, animaatio, performanssi ja keramiikka.

Juha-Heikki Tihinen on helsinkiläinen taidehistorioitsija. Hän on toiminut kriitikkona, kuraattorina, opettajana ja tutkijana 1990-luvun lopulta lähtien.

Mahdotonta – Impossible Taidekeskus Antareksessa 2.–30. elokuuta. Tabu-seminaariin 15. elokuuta kello 14–17 on vapaa pääsy.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset