Kouvolalainen Höppänätonttu lähtee Cannesiin messuille etsimään ulkomaalaista yleisöä

Tonttuhahmon luonut kouvolalainen Renne Karppinen ja tuotantoyhtiö Same-Eyes etsivät sarjalle ulkomaalaisia ostajia. Samalla toivotaan pesämunaa Höppänätonttu-elokuvalle.

Katja Juurikko

Renne Karppisen esittämä Höppänätonttu etsii nyt yleisöä ulkomailta.
Renne Karppisen esittämä Höppänätonttu etsii nyt yleisöä ulkomailta.

Alfa-tv:llä viime jouluna omassa joulukalenterissaan seikkaillut Höppänätonttu lähtee ensi viikolla Ranskan Cannesissa järjestettäville MIPTV-messuille.

Nelipäiväseen tapahtumaan kerääntyvät tv-sarjojen tuottajat, suuret tv-yhtiöt ja sarjojen ostajat eri puolilta maailmaa.

— Saimme hyvältä ystävältämme Marko Karvoselta vinkin messuista. Mietimme, että eihän se ota mitään jos ei annakaan. Menemme paikalle ja katsomme, jos Höppänätonttu kiinnostaisi ulkomaisia tv-kanavia, Renne Karppinen kertoo.

Renne Karppinen on luonut ja näyttelee Höppänätonttua. Karppisen mukana Cannesiin lähtee Karppisen lisäksi Höppänätontun joulukalenteria tuottamassa olleita Same-Eyes -tuotantoyhtiön henkilöstöä.

Karppinen sai yhden neuvon messuja varten Karvoselta.

— Ohjeena on herättää mahdollisimman paljon huomiota silti siististi käyttäytyen. Tietenkin olemme valmistautuneet tekemällä tekstityskäännöksiä Höppänätontun jaksoista. Ostajien on myös mahdollista dubata sarja tarpeen mukaan.

Karppinen ei ehdi Cannesin reissun aikana lomailla, sillä hän aikoo sukkuloida kaikki neljä päivää messukeskuksessa Höppänätontuksi pukeutuneena. Tempaus ei ole Karppiselle haaste eikä mikään.

— Olen ennenkin ollut messuilla rooliasu päällä monta päivää putkeen.

Suomi kiinnostaa Aasiassa

Karppinen arvelee tontusta kiinnostuneita ostajia löytyvän Aasiasta. Karppisen mukaan suomalaiset ohjelmat kiinnostavat kyseisiä markkinoita. Messujärjestäjien palveluun kuuluu se, että osallistujille katsotaan jo etukäteen valmiiksi potentiaalisia ostajia.

— Meillekin on tullut jo useampi tapaaminen ennen messuille lähtöä. Niitä käydään sitten messuilla lävitse samalla, kun pyrimme olemaan mahdollisimman paljon esillä.

Karppinen toivoo Höppänätontun kelpaavan ainakin muutamalle ostajalle. Toiveissa olisi saada vähintään reissun matkakulut katettua Höppänätontun myynnillä. Jos kauppa käy hyvin, rahoista päätyy iso osa suunnitellun Höppänätonttu-elokuvan toteuttamiseen. Elokuvasta on jo käsikirjoitus valmiiksi hiottuna.

— Elokuvasäätiöltä emme saaneet tukea elokuvaan. Nyt olisi tarkoitus saada jotain viivan alle.

Höppänätontun joulukalenterista ei olla vielä kuvaamassa uusia jaksoja. Tonttu nähdään televisiossa silti seuraavanakin jouluna. Ensiesityksellään jaksoilla oli yli miljoona katsojaa.

— Joulukalenteri uusitaan todennäköisesti Alfa-tv:llä jouluna. Suunnitelma jatkokausien suhteen on vielä auki.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset