Kouvolalaiset bändit voivat hakea mukaan ilmaiseen Rock Academy -valmennukseen — Yhtyeillä on mahdollisuus kokeilla siipiään studiossa

Jussi Lopperi

Muusikko Erik Lintunen (edessä) on mukana valitsemassa valmennukseen osallistuvia bändejä.
Muusikko Erik Lintunen (edessä) on mukana valitsemassa valmennukseen osallistuvia bändejä.

Neljällä kouvolalaisella yhtyeellä on mahdollisuus päästä valtakunnallisen Rock Academy Finlandin bändivalmennukseen.

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa kaksivuotisessa hankkeessa, joka on suunnattu yhtyeille, joiden jäsenet ovat alle 29-vuotiaita.

Rock Academyyn valitaan Kouvolasta vuosittain kaksi yhtyettä. Hakijoilta edellytetään motivaatiota kehittyä ja mahdollisuutta sitoutua valmennukseen kahden vuoden ajaksi. Toiminta on bändeille maksutonta.

Bändit valitaan katselmuksessa keskustan uuden NuPan NuortenPaikan avajaisviikolla 9. maaliskuuta.

Raatiin kuuluvat hankekoordinaattori, nuoriso-ohjaaja Juska Salminen, bändivalmentaja Erik Lintunen ja Mika ”Kaasu” Karppinen, joka tunnetaan urastaan HIM-yhtyeen rumpalina.

Klinikoita kerran kuukaudessa

Rock Academy keskittyy musiikin tekemisen ja esittämisen eri osa-alueisiin, tarjoaa tietoa uravaihtoehdoista musiikkialalla ja antaa tukea työllistymiseen musiikin parissa. Yhtyeillä on mahdollisuus myös päästä kokeilemaan siipiään studiossa.

Toimintaan kuuluvat niin ikään kerran kuukaudessa järjestettävät, yleisölle avoimet klinikat, joissa musiikkialan ammattilaiset tuovat esille uran vaatimuksia tai opastavat soittimien saloihin. Kevään aikana järjestettävien klinikoiden pitäjiä ovat muun muassa media-alan monitoimimies Wallu Valpio ja huippuyhtyeiden kanssa työskennellyt valokuvaaja Ville Juurikkala.

Hanke rakentaa yhteistyötä myös paikallisten tekijöiden, kuten muusikoiden, oppilaitosten ja yritysten kanssa.

Rock Academy on alun perin Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli. Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosiksi 2019—2020 myöntämän 587 000 euron avustuksen turvin malli leviää Kouvolan lisäksi Rovaniemelle, Kemiin, Raaheen ja Kuopioon.

Luetuimmat