Kouvolan Yhteispuistossa koko perheen tapahtuma perjantaina – Ohjelmassa kylvöseremonia ja piknik-tunnelmaa

Tapahtuma jatkaa Poikilossa aloitettua taideprojektia.

Katja Juurikko

Meri Hietalan teoksessa yleisö sai meditoida siementen kanssa ja kirjoittaa unelmansa ylös.
Meri Hietalan teoksessa yleisö sai meditoida siementen kanssa ja kirjoittaa unelmansa ylös.

Kouvolan Yhteispuistossa eli entisellä Yhteiskoulun tontilla järjestetään perjantaina kello 17 alkaen maailman ympäristöpäivän tapahtuma koko perheelle.

Keskiössä on Kouvolan taidemuseo Poikilossa nähty Meri Hietalan taideteos Unelmien puutarha. Teoksessa ihmiset saivat meditoida tilassa pidellen siemeniä kämmenellään ja kirjoittaa unelmansa viestiksi, joka jätettiin näyttelyyn.

Yhteispuistossa näyttelyssä olleet siemenet kylvetään. Samalla soi ääniteos, joka on koostettu näyttelyvieraiden unelmista.

Lisäksi tapahtumaan kuuluu Yhteispuiston kesäkuntoon saattamista, mullan levitystä, kivien maalausta, mehunjuontia ynnä muuta. Mukaan suositellaan otettavaksi puutarhatyökaluja, taimia, eväitä ja viltti.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön turvaohjeita. Sairaana ei pidä tulla paikalle, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta on huolehdittava ja muihin ihmisiin on pidettävä 1–2 metrin etäisyys.

Unelmien puutarha oli osa Kouvolan taiteilijaseuran Myötä-juhlanäyttelyä. Näyttelyyn voi yhä tutustua virtuaalisesti verkossa.