Suomen ainoan jouluisen soolokonserttinsa Kouvolassa tekevä Saara Aalto urastaan: "Kyselijät eivät tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu"

AOP

Saara Aalto Uuden Musiikin Kilpailun lehdistötilaisuudessa marraskuun alussa.
Saara Aalto Uuden Musiikin Kilpailun lehdistötilaisuudessa marraskuun alussa.

Laulaja Saara Aalto tekee tänä vuonna vain yhden oman joulukonsertin Suomessa. Se kuullaan torstaina Kouvolan keskuskirkossa.

Aallon mukaan konsertti sijoittuu sen verran alkuvaiheeseen joulusesonkia, että mukaan mahtuu muitakin kuin joululauluja.

— Eli esitän myös kauneimpia lempikappaleitani, hän kertoo.

Aalto sanoo odottavansa joulukonserteissaan aina eniten sitä, että pääsee laulamaan Lumiukko-animaation tunnuskappaleen Walking in the Air. Henkilökohtaisiin suosikkeihin kuuluu myös O Holy Night, joka tunnetaan suomeksi nimellä Oi jouluyö.

— Suomalaisista kappaleista tykkään etenkin lauluista Me käymme joulun viettohon ja En etsi valtaa loistoa. Molemmissa ovat hienot, koskettavat sanat ja liikuttava melodia.

Vuosien haave toteutuu

Laulaja antaa lyhyen haastattelun sähköpostitse. Hän kertoo istuvansa hotellihuoneessa Englannin Manchesterissa.

— Esiinnyin juuri joulutapahtumassa. Arki on tällä hetkellä matkalaukkuelämää. Lennän Suomi—Lontoo-väliä vähintään joka toinen viikko. Joko esiinnyn tai sitten olen studiossa tekemässä biisejä.

Yleisradio on valinnut Aallon suoraan Suomen ensi vuoden euroviisuedustajaksi. Päätös yllätti suomalaiset. Moni riemastui, moni ärsyyntyi. Aallolle Ylen ratkaisu merkitsi vuosien unelman toteutumista. Häneltä kuullaan ensi keväänä kolme kappaletta, joista kansa ja asiantuntijaraadit valitsevat edustuskappaleen.

— Sävellän parhaillaan kappaleita yhdessä brittiläisten, ruotsalaisten ja suomalaisten huippusäveltäjien kanssa. Haluamme paljon vaihtoehtoja, kun kappaleet valitaan ensi maaliskuun karsintaan.

Ensi keväänä Aalto toimii myös Suomen X Factor -kilpailun tuomarina.

Keskityn täysin siihen, että saamme viisukarsintaan parhaat biisit ja myös levyn valmiiksi ensi kevääksi.

Uutta musiikkia vasta keväällä

Fanit ovat odottaneet Aallolta uutta musiikkia siitä lähtien, kun hän sijoittui toiseksi Britannian X Factorissa vuosi sitten.

Aalto sai tuolloin levytyssopimuksen Sonyn kanssa. Singleä ei kuitenkaan kuulunut, ja tänä syksynä hän ilmoitti siirtyvänsä Warnerille. Laulajan mukaan Warner haluaa tehdä hänestä suuren, teatraalisen artistin.

Aalto sanoo nyt, että hän ei halua julkaista mitään ennen euroviisukevättä.

— Keskityn täysin siihen, että saamme viisukarsintaan parhaat biisit ja myös levyn valmiiksi ensi kevääksi. Kaikki tapahtuu ajallaan, ja on parempi tehdä asiat rauhassa, hän sanoo.

— Kyselijät eivät tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu, joten silloin on helppo alkaa neuvoa tai kritisoida. Mutta ihana juttuhan se on, että ihmiset kaipaavat ja odottavat musiikkiani.

Joulukonsertti korvaa peruuntuneen keikan

Aallon joulukonsertti korvaa keikan, joka hänellä oli määrä olla keskuskirkossa viime joulukuussa. Hän ilmoitti tuolloin peruvansa kaikki loppuvuoden joulukonserttinsa Suomessa johtuen sidonnaisuuksista, jotka liittyivät Britannian X Factoriin.

Konsertin järjestäjän, Mertaranta-Silén Productionin toimitusjohtaja Jasse Mertaranta kertoo, että lippuja on myyty ennakkoon noin 500. Keskuskirkkoon mahtuu noin 800 kuulijaa.

Konsertti alkaa kello 19. Mertaranta kehottaa tulemaan ajoissa paikalle.
— Odotettavissa on paljon väkeä, ja käytössä on vain yksi sisäänkäynti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet