Kulttuurin Torstaitentti: Viikate-basisti lukee, soittaa, virittää pianoja, käy teatterissa ja keikoilla — mutta siitä huolimatta Torstaitentti oli kiperä paikka

Tietovisassa Kouvolan Sanomat esittää kulttuuriaiheisia kysymyksiä liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenille. Kysymyksiin vastaa Viikate-yhtyeen basisti Erkka Koskinen (vihr.).

Katja Juurikko

Erkka Koskinen (vihr.) on ollut mukana Kouvolan kunnallispolitiikassa vuodesta 2017.
Erkka Koskinen (vihr.) on ollut mukana Kouvolan kunnallispolitiikassa vuodesta 2017.

Erkka Koskinen (vihr.) toteaa ennen haastattelun alkua: ”Olen ymmärtänyt, että tentti on vaikea. Siitä puhuttiin liikunta- ja kulttuurilautakunnan tauolla.”

Siitä ja kuumetaudista huolimatta hän ottaa haasteen vastaan.

1| Kuka Kouvolassa kasvanut vibrafonisti ja säveltäjä soitti uraa uurtavassa XL-yhtyeessä ja valittiin vuonna 2000 Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi?

— Jess! Arttu Takalo.

2| Missä sijaitsee konservointi- ja kokoelmakeskus, jossa säilytetään osaa Kouvolan taidemuseon teoksista ja kaupunginmuseon esineistöstä?

— Hetkinen... Juurihan sitä käsiteltiin. Kouvola-talolla!

3| Kuka kouvolalaislähtöinen kirjailija voitti viime vuonna Tieto-Finlandian?

— Muistan kirjan. Se kertoi Kuusaan sisällissodan vaiheista, mutta en saa kirjailijan nimeä päähäni.

4| Mikä Kouvolassa myynnissä oleva arvorakennus on toiminut aikaisemmin muun muassa kotisisaropistona ja hetken myös lukiona?

— Saanko kysymyksen uudestaan? Nyt ei kyllä tule mitään mieleen. Mitäs siellä olikaan myynnissä? En muista.

5| Mainitse yksi Kouvolassa toimiva pienkustantamo.

— Kirja- vai levy? LongPlay Music on täältä lähtöisin mutta toimii nykyään Joensuussa. Nyt lyö kyllä tyhjää. Tiedän kyllä, että kirjakustantamoita on. Ei vaan tule mieleen.

Bonuskysymys | Missä muodossa nautit kulttuuria viimeksi?

— Näimme Kouvolan teatterin Joulushow’n, ja hyvä oli. Kävimme siellä liikunta- ja kulttuurilautakunnan kanssa kokouksen jälkeen omalla kustannuksellamme. House of Rockissa kävin katsomassa Antti Takaloa, joka soitti School girl -yhtyeessä Hurriganesia. Olen parhaillaan kuumeessa ja luen Ville Niinistön muistelmia ja Mika Järvisen Deep Purple -kirjaa.

Viitakummussa asuva Erkka Koskinen on pianonvirittäjä, muusikko ja bändisoitonopettaja. Hän on myös vasta valittu Kouvolan Vihreiden puheenjohtaja, Kouvolan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja Kymsoten yhtymävaltuuston jäsen.

Torstaitentti on tietovisa, jossa kulttuuriaiheisiin kysymyksiin vastaavat Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenet. Kysymykset vaihtuvat joka viikko. Sarjan lopuksi summataan visan tulokset.

Oikeat vastaukset: 1. Arttu Takalo. 2. Vantaalla. 3. Seppo Aalto (Kapina tehtailla). 4. Moision kartano Elimäellä on ollut paitsi Elimäen kotisisaropisto, myös väistötila Elimäen lukion oppilaille. 5. Kuusankoskelainen Kustannus Aarni oy tai myllykoskelainen Reuna kustantamo ja kirjakauppa oy.

Tulokset: Sari Porvari (vas.): 2/5, Mirja Lonka (kesk.): 1/5, Leo Lindström (ps.): 0/5, Arto Sahamies (kd.): 1/5, Matti Norppa (sit.) 3/5, Erkka Koskinen (vihr.) 1/5.

Uusimmat uutiset