Jännittävä bussimatka, sydän poskessa ja vastustamaton esiintymislava — Kuulas-tapahtuma ilahdutti lapsia perjantaina teatteriesitysten lisäksi ilmaisilla työpajoilla, ja samaa on tarjolla lauantaina

Lumikki Haaja

Red Nose Companyn Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen ehtivät näytöksen jälkeen yhteiskuvaan Max Karvisen ja Marjo Nuuttilan kanssa.

Kuusankoskitalon yläkerrassa on päällä tyytyväinen härdelli.

Tuolla yksivuotias Eemil Näppi kokeilee luppakorvapäähinettä. Poskessa on pikkuruinen sydänmaalaus. Tuolla taas kaksivuotias Hanna Pussinen laulaa antaumuksella mikrofoniin. Hänen vieressään samalla esiintymislavalla joraa muita teatteriasuihin pukeutuneita lapsia.

Pussisen perhepäivähoitaja Seija Hänninen Kausalasta kertoo tulleensa lasten kanssa ensimmäistä kertaa Kuulas-teatteritapahtumaan kokeilemaan työpajoja. Ne ovat kaikille maksuttomia.

Pienen Eemilin kohdalla Kuulas-vierailussa on kyse perinteen jatkamisesta. Hänen isoäitinsä eli muffansa Kirsi Vauhkonen toi Kuulakseen aikoinaan jo Eemilin äidin ja tämän veljen.

"Kuulas antaa aina hienoja kokemuksia"

Teatteritapahtuma Kuulas on Vuoden festivaali 2019, ja se järjestetään tänä vuonna 32:tta kertaa.

— Kuulas antaa aina hienoja kokemuksia. Eemil jaksaa hyvin käydä näissä työpajoissa mutta ei vielä kokonaisessa teatteriesityksessä. Hän on kyllä oppinut jo taputtamaan, joten ehkä ensi vuonna voisi mennä katsomoonkin, Kirsi Vauhkonen kertoo.

Kuulaksessa on toki tänäkin vuonna tarjolla vauvoille ja taaperoille tarkoitettuja esityksiä, kuten AEIOU-teatterin Masussa. Sinne suuntaa esimerkiksi Voikkaan päiväkodin Pilvilinna-ryhmä, jonka lapset ovat alle kolmivuotiaita.

— Eniten he odottivat kyllä bussimatkaa Voikkaalta tänne Kuusankoskitaloon, lastenhoitaja Sari Ahomies sanoo.

Lumikki Haaja

Kaksivuotiaat Hanna Pussinen (vasemmalla) ja Eeda Kokko kuulivat esiintymislavan kutsun.

Instagram-jutut vetosivat

Red Nose Company on tuonut Voikkaa-saliin klassikon Keisarin uudet vaatteet.

Perjantaiaamuna katsomossa istuvat muun muassa kymmenenvuotias Max Karvinen Joensuusta ja hänen ”mukamummonsa”, iittiläinen Marjo Nuuttila. Nuuttilan tytär on kihloissa Karvisen isän kanssa.

Esityksen jälkeen Max Karvinen antaa arvosanan: seiska.

— Ihan kiva, sopii ehkä paremmin vähän pienemmille. Instagram-jutut oli hauskoja.

Nuuttila piti esityksestä ja koko tapahtumasta kovasti. Kuulas on tullut tutuksi entiselle erityisluokan opettajalle.

Mutta nyt kaksikon pitää lähteä peltotöihin.

Lumikki Haaja

Eemil Näppi asuu Taavetissa ja hänen muffansa Kirsi Vauhkonen Valkealassa.

Motosikai on yleisölle ilmainen

Kuulaksen avajaisia vietetään tänään perjantaina kello 16.45. Kuusankoskitalon ulkonäyttämölle nousee palkittu nykysirkusryhmä Race Horse Company, jonka esitys Motosikai on yleisölle ilmainen.

Tapahtuma jatkuu Kuusankoskitalossa lauantaina. Ohjelmassa on muun muassa AEIOU:n Masussa, Lahden Nuorisoteatterin Lasten vallankumous, Tanssiteatteri Raatikon Lentävä matto ja Race Horse Companyn Motosikai.

M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen Gommi ja Pommi -konsertti soi Kuusankosken Taideruukissa kello 16.

Koko ohjelma osoitteessa kuulas.info.