Seksi on draamaa?

Kuudes kerta (Suomi, 2016) Ohjaus ja käsikirjoitus: Maarit Lalli. Näyttelijät: Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Minna Haapkylä, Stig Rästa. Kesto: 108 min. K-16.

Laura Malmivaara/ Huh huh -filmi

Ricky (Antti Luusuaniemi) ja Annika (Pihla Viitala) ajautuvat seksisuhteeseen komediallisessa draamassa.
Ricky (Antti Luusuaniemi) ja Annika (Pihla Viitala) ajautuvat seksisuhteeseen komediallisessa draamassa.

Annika (Pihla Viitala) on pettämisjuttuihin erikoistunut yksityisetsivä. Kesken tutkimuksen nainen törmää lipevään kiinteistövälittäjä Rickyyn (Antti Luusuaniemi). Kaksikko ajautuu vapaamuotoiseen seksisuhteeseen ja Annika päätyy tutkimaan uutta naimakamuaan.

Komiikalla höystetty draama tutkailee ihmissuhteita ja pyrkii löytämään vastauksen iän ikuiseen kysymykseen: voiko suhteen pitää vain seksissä?

Pääkaksikko on tylsä.

Pääkaksikko on tylsä. Nainen on neuroottinen draama-addikti. Mies narsistinen panomies. Kumpikin on tunteellisesti hukassa. Elokuva viittaa siihen, että kyseessä olisi sukupolvikokemus, mikä on tietysti aivan pölyä.

Helsinkiläisten keskiluokkaisten kolmenkympin kriiseistä on ehkä nähty jo tarpeeksi helposti sulavia dramedioita, että Kuudes kerta tuntuisi mitenkään tuoreelta.

Kyseessä on 2010-luvun Riisuminen tai Akvaariorakkaus. Estoton seksidraama, joka haluaa päästä syvälle hahmoihinsa lihallisten himojen kautta, mutta jää lopulta kovin pintapuoliseksi. |

Timo Alho

HHIII

Hyvää: Mainioita sivuhahmoja.

Huonoa: Tylsät päähenkilöt.

Erityistä: Ohjaaja-käsikirjoittaja Maarit Lalli on parhaiten tunnettu Käenpesä ja Sydänjää -televisiosarjojen ohjaajana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.