Taide- ja kulttuurialan asiantuntijapalkinto kouvolalaislähtöiselle Maiju Talvistolle

Noora Vilamaa

Festivaalityö on Talviston mukaan ihanaa, sillä koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.
Festivaalityö on Talviston mukaan ihanaa, sillä koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry on valinnut vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijaksi Maiju Talviston.

Myllykoskella kasvanut ja Pohjois-Kymen musiikkiopistossa opiskellut Talvisto on musiikkitieteilijä Helsingin yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut taidehallinnon tutkinnon Sibelius-Akatemian Arts Management -maisteriohjelmassa.

Hän on tehnyt töitä musiikkifestivaaleilla edeten vapaaehtoistyöstä Pori Jazzeilta Suomen suurimman artistituotannon tiiminvetäjäksi Flow Festivalille.

— Maiju Talvisto on rautainen artistituotantojen ja -sopimusten osaaja. Hän on pätevöitynyt tähän elävän musiikin tuotantojen osa-alueeseen oman ahkeran työnsä kautta ja tehnyt näkymätöntä aherrusta näkyväksi myös suuren yleisön parissa. Maiju on tuonut Flow’hun ja sitä kautta muillekin suomalaisille festivaaleille kansainvälisen tason artistituotannon ja vieraanvaraisuuden käytäntöjä, palkintoraati toteaa perusteluissaan.

Taku ry myöntää vuosittaisen taide- ja kulttuurialan asiantuntijan palkinnon henkilölle, joka on ansiokkaasti edustanut taide- ja kulttuurialan asiantuntijoita esimerkiksi pitkällä tai monipuolisella uralla tai alaa kehittävillä ideoilla ja uusilla näkökulmilla.

Vuoden taide- ja kulttuurialan teko palkinto myönnettiin tänä vuonna Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Taidetestaajat-hankkeelle. Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantajana palkittiin Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry/Kulttuuria kaikille -palvelu.