Pato Klubi aloittaa stand up -komiikan klubisarjan — Ensimmäisenä iltana esiintyy tv:n Putouksesta ja Huumasta tuttu Jaakko Saariluoma

Saariluoma on yksi stand upia pisimpään tehneitä koomikkoja. ”Pato Klubi on stand upille erinomaisen kokoinen tila”, hän sanoo.

Jaakko Saariluoma aloitti stand upin ensimmäisten koomikkojen joukossa Suomessa. 
Jaakko Saariluoma aloitti stand upin ensimmäisten koomikkojen joukossa Suomessa. 

Kuusankosken Taideruukissa toimivalla Pato Klubilla alkaa 14. syyskuuta oma stand up -komiikkaklubi. Joka kuukauden toisena lauantaina järjestettävä klubi tuo lavalle komiikan osaajia ympäri Suomen.

Neljä humoristia aloittaa sarjan

Ensimmäisessä illassa esiintyy neljä stand up -koomikkoa. Lontoossa ja Edinburghissa esiintynyt Ida Grönlund perehdyttää yleisön mustaa huumoria käyttäen nuoren naisen rankkaan elämään.

Illusia Sarvas valittiin vuoden 2018 stand up -tulokkaaksi. Viime vuonna hän voitti myös Nopee naurattaja -stand up -kisan ja Tomaatteja tomaatteja -stand up -festivaalin Kong Shown.

Heikki Vilja kertoo taas saaneensa mainetta komediakyvyistään jo lapsena. Äidinkielen opettajan mukaan hän oli kaikkien aikojen omituisin paimen joulukuvaelmien historiassa.

Klubin ensi-illan tunnetuin nimi on Jaakko Saariluoma, joka on suurelle yleisölle tuttu stand upin lisäksi näyttelijänä ja ohjaajana. Saariluoma aloitti stand up -uransa vuonna 1999, kun ala oli Suomessa vielä nupuillaan. 2000-luvulla taiteenlaji alkoi pikkuhiljaa kasvaa.

— Meitä oli silloin muutamia, jotka ryhtyivät tekemään stand up -komiikkaa ammattimaisesti ja tosissaan. Siitä syntyi klubeja, ala kasvoi ja tuli entistä enemmän hyviä tekijöitä. Nyt stand up on täysin vakiintunut näyttämötaiteen muoto.

Pato Klubi on stand upille sopivan kokoinen

Saariluomalla on syksyllä työn alla muutakin kuin stand upia. Helsingin kaupunginteatterissa sai torstaina ensi-iltansa hänen ohjaamansa näytelmä Täydellinen lauantai. Saariluoma on tehnyt arviolta noin 20 ohjaustyötä, kolme niistä Helsingin kaupunginteatteriin.

Valmisteilla on myös tulevia tv-projekteja, joista julkisuuteen Saariluoma ei voi vielä antaa tietoja. Eniten hän haluaa puhua Pato Klubista.

— Se on stand upille erinomaisen kokoinen tila. Eikä Kouvolassa ole säännöllistä stand up -klubia tuolla volyymilla ollutkaan. Joten tervetuloa katsomaan.

Syksyn ensimmäinen Stand up -klubi Pato Areenalla lauantaina 14.9. kello 19—21. Ovet aukaistaan kello 17.30. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään huoltajan seurassa.

Luetuimmat