Kouvolan kaupungin kuvataiteilija 2020—2022 on taiteen maisteri ja diplomi-insinööri Eeva-Liisa Puhakka

Katja Juurikko

Eeva-Liisa Puhakka tutkii uusimmissa teoksissaan muun muassa ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, pelon kokemusta ja kuoleman hajua.
Eeva-Liisa Puhakka tutkii uusimmissa teoksissaan muun muassa ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, pelon kokemusta ja kuoleman hajua.

Eeva-Liisa Puhakka on Kouvolan kaupungin kuvataiteilija 2020—2022. Palkinto julkistettiin tiistaina Kouvolan kaupungintalossa.

Puhakka työskentelee Ruotilassa ja Berliinissä. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja taiteen maisteri, joka tekee installaatioita, kineettisiä veistoksia ja videoita. Hän on Kouvolan taiteilijaseura Koutan jäsen ja kuuluu myös Scent Club Berlin -kollektiiviin, joka keskittyy tuoksujen tieteeseen ja taiteeseen.

Puhakan teoksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä eri puolilla maailmaa.

Kouvolan kuvataiteilija valitaan hakemusten perusteella. Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua Kouvolasta kotoisin olevat tai Kouvolassa vakituisesti asuvat taiteilijat.

Palkintotyöryhmä valitsi Puhakan voittajaksi 14 hakijan joukosta yksimielisesti. Valintaan vaikuttivat muun muassa Puhakan uudenlainen, monisäikeinen taide ja taito tuoda esille asioita kiinnostavalla tavalla.

Kuvataiteilijan valinnan tarkoituksena on lisätä Kouvolan alueen kuvataiteen tunnettavuutta ja arvostusta. Palkintoon sisältyvät 4 000 euron stipendi ja mahdollisuus näyttelyn järjestämiseen Kouvolan taidemuseossa Poikilossa seuraavien kolmen vuoden kuluessa.

Kuvataiteilijapalkinto jaetaan kolmen vuoden välein. Palkinnon ovat aiemmin saaneet kuvataiteilija Sirkka-Liisa Lonka 2017—2019, valokuvataiteilija Raakel Kuukka 2014—2016 ja taidegraafikko Jouni Salonen 2011—2013.

Uusimmat uutiset