Laimentamatonta toimintaa

John Wick: Chapter 2 (Yhdysvallat, 2017)Ohjaus: Chad Stahelski.Rooleissa: Keanu Reeves, Common, Riccardo Scamarcio, Laurence Fishburne, Ruby Rose, Bridget Moynahan, Lance Reddick.Kesto 122 minuuttia.K-16.Kino 123.

Niko Tavernise

Keanu Reevesin näyttelemä ammattitappaja joutuu taas kerran mittaviin välienselvittelyihin.

Parin vuoden takaiselta John Wick elokuvalta ei odotettu paljoa. Kyseessä oli pienen budjetin toimintaelokuva, jonka pääosassa nähtävä Keanu Reeves oli tähdittänyt vain keskinkertaisia elokuvia lähes vuosikymmenen ajan. Elokuvan ohjaajat olivat ensikertalaisia. Yllätyksellisesti John Wick olikin yksi parhaimpia toimintaelokuvia miesmuistiin.

Jatko-osa jatkaa samaa konstailematonta linjaansa. Hyvin pukeutuvat ihmiset vaihtelevat nasevia lausahduksia. Luodit viuhuvat ja ruumiit kasaantuvat. Kyseessä on lajityyppinsä malliesimerkki.

Eläkkeelle jäänyt palkkamurhaaja John Wick (Keanu Reeves) joutuu taas vastentahtoiseksi osaksi tappajien maailmaa. Vanhat velvollisuudet tulevat kolkuttelemaan ja Wickin on matkustettava Roomaan. Joku on laittanut miehen päälle hinnan. Kuhina käy kovana kun alansa legenda astuu keskelle virkatoveriensa mehiläispesää.

Stunt-puolella aloittanut ohjaaja Chad Stahelski tiimineen osaavat luoda upeita toimintakohtauksia. Tilanteet ovat ylilyötyjä, mutta kaikki on käsinkosketeltavan aitoa. Se tekee toiminnasta rajua ja suorastaan hypnoottista seurattavaa. Yksityiskohtainen puvustus ja lavastus hivelevät myös silmää. Kuvaukseen tyylikkyyttä lainataan niin spagettiwesterneistä kuin aasialaista toimintaelokuvista.

Elokuvan tarinakaari on yksinkertainen ja motiivit selkeitä. Mukaan on helppo hypätä tuntematta ensimmäistä osaa, vaikka kerrontaa jatketaan suoraa sen lopusta. Luvassa on mahdottoman cool ja lajityyppinsä tunteva tuotos. Mukana ei ole hitustakaan teennäistä tärkeyttä, kun Reeves liikkuu tanssijan tavoin läpi kohtauksien viljellen lyijyä ympärilleen. |

Timo Alho

NELJÄ TÄHTEÄ

Hyvää: Loistavaa toimintaa.

Huonoa: Toistaa hieman edeltäjänsä kuvioita.

Erityistä: Keanu Reeves kävi läpi viiden kuukauden taktisen tuliasekoulutuksen ja harjoitteli jujutsua rooliaan varten.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.