Myllykosken seuratalossa rokkaa nimekäs joukko – Idea hyväntekeväisyyskonsertista syntyi Markku Pakkasen bändiporukan Italian-matkalla

Konsertti: Myllykosken seuratalon lavalle nousevat muun muassa Mikko Alatalo, Ari Klem ja Aino Niemi. Konsertin tuotto menee MLL:n paikallisyhdistyksille.

Johannes Wiehn

Markku Pakkanen (oikealla) kertoo, että hyväntekeväisyyskonsertissa soivat niin iskelmä, tango, pop, rock kuin kantrikin. Estradille nousevat hänen lisäkseen muun muassa Timo Nyman ja Liisa Varjola.
Markku Pakkanen (oikealla) kertoo, että hyväntekeväisyyskonsertissa soivat niin iskelmä, tango, pop, rock kuin kantrikin. Estradille nousevat hänen lisäkseen muun muassa Timo Nyman ja Liisa Varjola.

Mikko Alatalo

Mikko Alatalo esittää Myllykoskella klassikon 1970-luvulta.
Mikko Alatalo esittää Myllykoskella klassikon 1970-luvulta.

Yhdet pönöttävät syntymäpäiväjuhlat vastaanottoineen päivineen saivat riittää. Sellaiset inkeroislainen Markku Pakkanen järjesti, kun hän täytti 50 vuotta.

Nyt, tasan kymmenen vuotta myöhemmin, hän haluaa rokata.

Entinen keskustan kansanedustaja, nykyinen kuljetusyrittäjä ja kaupunginvaltuutettu järjestää ja juontaa viikon kuluttua Myllykoskella hyväntekeväisyyskonsertin. Sen tuotto lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksille.

– Kouvolassa on paljon perheitä, jotka tarvitsevat tukea. Tämä konsertti toteutetaan talkoohengessä lasten ja nuorison hyväksi. Nyt kavereideni ja sukulaisteni ei tarvitse miettiä synttärilahjaa. He voivat ostaa pääsyliput, hän sanoo.

Taistelutovereina eduskunnassa

Konsertin nimekkäin esiintyjä on muusikko ja entinen kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk.).

– Markku on hyvä ystäväni. Olimme kollegoina ja taistelutovereina eduskunnan liikennevaliokunnassa, jossa harasimme rinta rinnan vastaan surullisen kuuluisaa taksiuudistusta, jota nyt kosmeettisesti korjaillaan, Alatalo sanoo.

Lisäksi kaksikkoa yhdistää rakkaus musiikkiin.

Alatalo esittää Myllykosken seuratalossa kolme kappaletta. Olisi hän esittänyt useammankin, mutta "Markku ei antanut, koska sinne tulevat myös Klemmarit ja kaikki".

Klemmarilla hän tarkoittaa iskelmälaulajana tunnetuksi tullutta Ari Klemiä.

– Olen tuntenut Arin 1970-luvulta saakka. Hän oli jo silloin hyvä rocklaulaja, Markku Pakkanen kertoo.

Konsertin kouvolalaisjuurisiin artisteihin kuuluvat myös tangokuningatar Aino Niemi sekä Tuuli Arola, Mika Ruohisto ja Liisa Varjola.

Lavalle nousee niin ikään kantrirockyhtye Eino, jossa päivänsankari Pakkanen soittaa bassoa. Jo vuonna 1972 Anjalassa perustetun yhtyeen jäseniä ovat hänen lisäkseen Tuomo Nurminen sekä Timo ja Pekka Nyman.

Idea hyväntekeväisyyskonsertista syntyi nelikon Italian-matkalla viime kesänä. He kävivät heittämässä kolme pubikeikkaa, jotka oli järjestänyt Italiassa asuva ystävä. Samalla tuli puhuttua syvällisiä ikääntymisestä ja pyöreiden juhlimisesta.

Markku Pakkanen

Myllykoskella he aikovat tulkita nuoruusaikojensa hittejä CCR:n, Cristien ja Eaglesin tuotannosta.

YYA-sopimus Juicen kanssa

Mikko Alatalon ohjelmassa on muun muassa 1990-luvun suosikki Viivy vielä hetki ja Juice Leskisen käsialaa oleva klassikko Per Vers, runoilija. Jälkimmäisen Alatalo lauloi Coitus Int -yhtyeen viimeiselle albumille vuonna 1974.

– Meillä oli Juicen kanssa yhteistyö- ja avunantosopimus: hän opetti minulle tekstintekoa ja minä hänelle kitarasointuja, etenkin niin kutsuttuja dimi-sointuja. Eräänä aamuna hän soitti minulle, että nyt on tällainen kappale. Sinun pitää esittää se korkealta ja kovaa, Alatalo kertoo.

– Myllykoskella en ehkä pysty vetämään sitä niin korkealta kuin ennen.

Alatalon ja muiden artistien taustalla soittaa kymmenhenkinen orkesteri, jonka Pakkanen kertoo saaneensa kokoon muutamalla puhelinsoitolla. Muusikoita tulee muun muassa Kouvola Big Bandista. Kapellimestarina toimii Pekka Nyman.

Mukavuusalueen ulkopuolelle

Keskustan kouvolalainen kaupunginvaltuutettu Liisa Varjola on tulevasta konsertista innoissaan.

– Tämä on mahtava idea!

Hän on auttanut valtuustotoveriaan järjestelyissä, kuten käsiohjelman laatimisessa ja yhteydenpidossa hyväntekeväisyyskohteiden eli MLL:n Anjalan, Inkeroisten, Myllykosken ja Sippolan yhdistysten kanssa.

Lisäksi hän tarttuu mikrofoniin.

– Esitän Markun toiveesta muun muassa Proud Maryn. Yleensä olen laulanut nättiä poppia. Nyt hän kehotti menemään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Olen tehnyt työtä sen eteen, että esille tulee aiempaa rokimpi mimmi.

Varjola kuuluu lauluyhtye Vitriiniin, josta hän nappaa mukaansa hyväntekeväisyyskonserttiin kaksi taustalaulajaa.

– Tämä on nelikymppisten mahdollisuus niin sanotusti nollata itsensä. Vedetään täysillä, kun kerran vedetään.

Tehdään yhdessä hyvää -viihdekonsertti Myllykosken seuratalossa 1.2. kello 15.