Kouvolan taiteilijaseura esillä Lappeenrannassa -Lappeenrantalaiset syksyllä puolestaan Kuusankoskella

Muun muassa Pirjo Aallon Yöperhosia on esillä Lappeenrannassa.
Muun muassa Pirjo Aallon Yöperhosia on esillä Lappeenrannassa.

Kouvolan taiteilijaseuran näyttely on nähtävissä Lappeenrannan Taidekeskuksessa 7.2.—2.3.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan kaikkiaan seitsemän Kouvolan taiteilijaseuran jäsenen viimeaikaisiin teoksiin. Mukana ovat kuvataiteilijat Pirjo Aaltonen, Nia Maria Haaranen, Sanna Halme, Eeva-Liisa Puhakka, Hanna Peräkylä, Jouni Salonen ja Ulla Sinkkonen.

Unessa kerrottua -näyttely kuljettaa katsojan arvoituksellisten maisemien ja tapahtumien läpi. Näyttelyn teoksia yhdistää ennalta aavistamaton tunnelma sekä kauneuden ja pimeyden vuorottelu.

Perinteistä valokuvataidetta näyttelyssä edustaa Eeva-Liisa Puhakka, jonka teoksen edessä katsojasta tulee katsottu. Nia Maria Haarasella puolestaan on moderni ote: hän kuvaa älypuhelimella hyödyntäen sen sovelluksia jälkikäsittelyssä.

Pirjo Aaltosen puupiirroksessa sudenkorennot lentävät värien hehkussa kun taas Jouni Salosen grafiikantyöt pursuavat salaperäisiä yksityiskohtia.

Ulla Sinkkosen installaatiosta kajastava valo houkuttelee katsojan lähemmäksi. Hänen toisessa teoksessaan alumiinilusikoista valuva pellavalanka sekoittuu ylitsevuotavaksi vyyhdeksi.

Hanna Peräkylän maalausta ja sekatekniikkaa yhdistelevissä teoksissa näkyvät kulumisen jäljet. Maalikerrosten päälle taiteilija on käsin kirjonut ohuiden lankojen toisiinsa yhdistyvän verkoston.

Näyttelyn ainoa piirustus on Sanna Halmeen käsialaa. Unenomainen muotokuva yhdistelee herkkää viivaa ja ekspressiivisiä vetoja.

Näyttelyn kuraattoreina toimivat etelä-karjalaiset kuvataiteilijat Tapio Mömmö ja Hanna Ryynänen.

Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry on perustettu vuonna 2009 edistämään kuvataiteilijoiden asemaa ja yhteistyötä Kouvolan seudulla. Yhdistys järjestää näyttelytoimintaa Kymenlaakson sekä Etelä-Karjalan alueella. Se organisoi Kouta-galleriaa Kouvolan taidemuseo Poikilon tiloissa.

Vuodesta 2014 Kouta on ylläpitänyt taidelainaamoa osana Kaakon taidelainaamoketjua. Nykyisin lainaamo toimii Kuusankoskella Taideruukin tiloissa.

Vaihtonäyttely Etelä-Karjalan taiteilijaseuran kanssa on Koutan ensimmäinen vaihtonäyttely. Etelä-Karjalan taiteilijaseuran jäsentaiteilijat vierailevat vastavuoroisesti Kuusankosken Taideruukin Galleria Padossa syyskuussa 2019.

Kouvolan taideseuran näyttely Unessa kerrottua Taidekeskus Idässä (Valtakatu 66, Lappeenranta) 7.2.—2.3.