Myllykoskella järjestetään ensi kesänä Kymi Kantri -festari — Musiikin lisäksi suunnitelmissa tanssia

Myllykoskella esiintyy ainakin Huojuva lato, Kevyet mullat ja myllykoskelainen Hannu Seppänen.

Noora Vilamaa

Kirjahallissa järjestetään ensi kesänä kantrifestarit.
Kirjahallissa järjestetään ensi kesänä kantrifestarit.

Kantri soi Myllykoskella ensi kesänä. Yksipäiväinen Kymi Kantri -festari järjestetään 6. kesäkuuta kulttuuritalo Wanhan rautakaupan kirjahallissa.

— Kävin viime kesänä Kymi Libri -kirjamessuilla. Mietin jo silloin, että täällä olisi mahtavaa järjestää jokin kantritapahtuma, yksi tapahtuman järjestäjistä Mika Byman kertoo.

Kymi Kantria ovat järjestämässä myös Antti Vesikko, Heikki Kupari ja Tarja Tornaeus.

— Kantrin ystävät löivät päänsä yhteen. Katsotaan, mitä me saamme aikaiseksi.

Ensimmäiset artistit on jo saatu kiinnitettyä tapahtumaan. Myllykoskella esiintyy ainakin Huojuva lato, Kevyet mullat ja myllykoskelainen Hannu Seppänen.

Muun muassa Kevyet Mullat -yhtye julkaisi vuonna 2015 levyn nimeltä Mylsä. Levyn kappaleet on kirjoitettu Myllykoskella asuneiden tarinoiden pohjalta.

Festarin artistikattaus täydentyy kevään aikana.

Festareille on tulossa musiikin lisäksi muutakin, sillä tapahtumaan etsitään tällä hetkellä rivitanssiryhmää, joka voisi esiintyä ja mahdollisesti opettaa rivitanssia festareilla.

Tornaeuksen mukaan festarit pystytään järjestämään, koska Kymi Libri -kirjamessuja ei ensi vuonna järjestetä. Seuraavat messut on Tornaeuksen mukaan tarkoitus järjestää uudelleen vuonna 2021.

— Kirjamessut aiotaan järjestää joka toinen vuosi. Messuissa on niin iso työ, että esimerkiksi kirjojen kustantamiselle ei jäisi juurikaan aikaa.

Luetuimmat

Kommentoidut