Kuusankoskella konsertoiva Saara Aalto: ”Kotona olen vähän hömelö”

Saara Aalto halusi tuoda Englantiin keskittyvän konserttikiertueensa Kuusankoskelle. Tosi-TV-ohjelmista tuttu laulaja pitää Kouvolaa kuin kotinaan, onhan puoliso Meri Sopanenkin kotoisin Valkealasta.

Nana Simelius

Saara Aallon viides studioalbumi Wild, Wild Wonderland julkaistiin vuosi sitten.
Saara Aallon viides studioalbumi Wild, Wild Wonderland julkaistiin vuosi sitten.

Laulaja Saara Aalto, mitä teet ennen Kuusankoskitalon konserttiasi? Entä sen jälkeen?

— Ennen keikkaa meikkaan itse, laitan hiukset, puen vaatteet ja hiljennyn yksin. Vanhempani tulevat Oulusta Kuusankoskelle, ja puolisoni Meri Sopasen vanhemmat ovat myös paikalla. Keikan jälkeen menemme kaikki yhdessä jonnekin syömään.

Konsertoit loppuunmyydyssä Kuusankoskitalossa viimeksi lokakuussa. Miksi tulet tänne näin pian uudelleen?

— Kiertue sijoittuu pääosin Britteihin. Ihmiset siellä haluavat nähdä minut Dancing on Ice -ohjelman takia. Suomen-fanini kuitenkin sanoivat, että kiertue täytyy tuoda myös Suomeen. Päätimme valita kolme paikkaa, joissa fanit ovat todella aktiivisia. Kuusankosken-konsertit ovat myyneet ensimmäisenä loppuun. Kouvola on vähän kuin toinen kotipaikkani, koska Meri on kotoisin Valkealasta. Koen, että kouvolalaiset ovat ottaneet minut ikään kuin omaksi tytökseen.

Minkälainen konsertti on tulossa?

— Aivan erilainen kuin viime vuonna. Ei tanssijoita eikä isoa show’ta vaan intiimi, tunnelmallinen ilta, jossa on kabareehenkeä ja glamouria. Lavalla ovat minun lisäkseni vain multi-instrumentalistit Riku Kantola ja Teri Mantere. Soitan flyygeliä, kerron tarinoita ja yleisö saa esittää kysymyksiä.

Mitä aiot urallasi seuraavaksi?

— Olen saavuttanut kaikki unelmani ja tehnyt isoja projekteja joka vuosi monen vuoden ajan. Nyt voisin elää hetken tavallista artistin arkea. Tosin yleensä, kun näyttää siltä, että mitään isoa ei ole tapahtumassa, jostakin tulee joku hullu idea. Katsotaan, miten minulle käy.

Nana Simelius

Saara Aalto edusti Suomea Euroviisuissa viime vuonna.
Saara Aalto edusti Suomea Euroviisuissa viime vuonna.

Olet ollut mukana muun muassa Voice of Finlandissa sekä Ison-Britannian X-Factor- ja Dancing on Ice -ohjelmissa. Miksi haluat tehdä tosi-TV:tä?

— Kun minua pyydetään johonkin, mietin, tuleeko minulle innostunut olo. Jos tulee, niin lähden. Minua on pyydetty moniin muihinkin ohjelmiin, kuten Selviytyjiin, joihin en ole lähtenyt. Dancing on Icesta innostuin heti. Musiikki ja esiintyminen olivat siinä tärkeässä osassa, ja oli ihanaa oppia luistelemaan. Dancing on Ice on Briteissä superiso ohjelma.

— Olen kehittynyt laulajana ja saanut samalla promota itseäni. Ennen X Factor UK:ta julkaisin Suomessa levyni itse ilman suurta levy-yhtiötä. TV-ohjelmat markkinoivat minua ja levyjäni ihmisille ja auttoivat saamaan elannon.

Kerro jotakin, mitä vain lähimpäsi tietävät sinusta.

— Vaikea kysymys, koska olen niin avoin. Kun teen töitä, olen huolellinen, kunnianhimoinen ja skarppi. Muistini on superhyvä. Kotona asia on päinvastoin. Olen vähän hömelö eli boheemi, suurpiirteinen ja unohtelevainen. Töissä huolehdin kaikesta, kotona Meri pitää huolen minusta.

An Evening with Saara Aalto -kiertue Kuusankoskitalossa 18. toukokuuta kello 19.