Katso tästä tärpit Kouvolan keikkavuoteen — Tulossa esimerkiksi paikallisten metallibändien ilta, stand uppia, räppiä ja festareita

Rock, pop ja iskelmä pitävät pintansa Kouvolassa. Keväällä on tarjolla suosikkeja ja muutamia uutuuksia.

Kouvolassa nähdään tänä vuonna esimerkiksi Andy McCoy (vasemmalla), koomikko Ali Jahangiri (keskellä ylhäällä) heavy metal -yhtye Beast in Black  (keskellä alhaalla) ja Erin.
Kouvolassa nähdään tänä vuonna esimerkiksi Andy McCoy (vasemmalla), koomikko Ali Jahangiri (keskellä ylhäällä) heavy metal -yhtye Beast in Black  (keskellä alhaalla) ja Erin.

Pato-klubin ja Pato-areenan ohjelmavastaavan Vesa Parvisen mukaan tuleva keikkakevät ei sisällä suuria tyylillisiä muutoksia aikaisempiin vuosiin nähden. Ainoa suurempi poikkeus sääntöön on areenan ”Lutuinen metalli-ilta”, jossa esiintyy paikallisia metalliyhtyeitä.

— Illan on tarkoitus tukea paikallisia bändejä. Olemme talkoohengessä mukana. Kunhan saamme äänentoiston kulut katetuksi, olemme tyytyväisiä, Parvinen kertoo.

Esimerkiksi Mokoma aloittaa kiertueensa Kouvolasta. Perinteinen rock'n'roll on puolestaan hiipunut. — Marko Hämäläinen

Klubin ja areenan keikkakevät on jo pitkälti lyöty lukkoon. Syksyllä alkaneet stand up -illat jatkuvat kevään aikana. Komiikka on Parvisen mukaan kiinnostanut hienosti kouvolalaisia.

— Jos komediaa tuli kuuntelemaan yli 200 henkeä, olimme jo pärjänneet hyvin. Niin kävi kaikkien iltojen kanssa.

Parvisen mukaan artisteja on tarjolla enemmän kuin keikkajärjestäjä pystyy ottamaan. Osaksi tämä johtuu siitä, että klubi ja areena tunnetaan jo hyvin.

— Nyt pitää opetella sitä, mitä kannattaa ottaa esiintymään ja millä syklillä. On outoa, kun ohjelmaa rakennetaan välillä jo vuodenkin päähän.

Beast in Black

Beast in  Black nähdään Kouvolassa kesällä.
Beast in  Black nähdään Kouvolassa kesällä.

House of Rockin ohjelmavastaavan Marko Hämäläisen mukaan ravintolan kevätohjelma noudattelee jo tutuksi tullutta kaikille jotain -linjaa. Metallimusiikki vetää edelleen hyvin yleisöä.

— Esimerkiksi Mokoma aloittaa kiertueensa Kouvolasta. Perinteinen rock'n'roll on puolestaan hiipunut, Hämäläinen toteaa.

House of Rockin kevään ohjelma on jo pitkälti valmis. Muutama isompi nimi on vielä luvassa keväälle. Hämäläinen toivookin, että ihmiset innostuisivat taas käymään enemmän keikoilla.

— Kouvolassa on ollut vähän turhan usein laiskasti väkeä paikalla.

Kouvolan Sanomat

Kouvolalainen Lasten Hautausmaa on kovassa nosteessa Suomessa.
Kouvolalainen Lasten Hautausmaa on kovassa nosteessa Suomessa.

Ravintola Mullligans tunnettiin aikaisemmin paritanssiin keskittyväksi ravintolaksi. Nyt ravintolan tarjontaan on hiipinyt mukaan selvästi enemmän suomalaista poppia, iskelmää ja rockia.

Ohjelmavastaavan Seppo Pääskyn mukaan Mulligansin muutos popin ja rockin suuntaan on tapahtunut yleisön mieltymysten mukana.

— Perinteistä tanssikansaa ei käy baarissa enää yhtä paljon kuin ennen. Pyrimme silti kerran kuussa ottamaan artistin, joka mahdollistaa perinteisen paritanssin. Emme ole vain tanssiravintola, Pääsky kertoo.

Keväällä Mulligansissa esiintyvät muun muassa Andy McCoy ja Michael Monroe. Pääskyn mukaan Mulligans on halunnut satsata ohjelmistoon enemmän kuluvana keväänä.

— Emme ole muuttumassa rock-klubiksi. Linjaamme mahtuu musiikkia monesta genrestä, kun kevääseen mahtuu myös Petri Nygård ja Maustetytöt.

Ohjelmiston muutos alkoi Mulligansilla jo viime vuonna. Osalle keikoista yleisö löysi paremmin, osalle vähän huonommin. Pääskyn mukaan kyse on taiteluista artistin hinnan ja keikkapaikan koon välillä.

— Meillä on asiakaspaikkoja 350. Se rajoittaa artistien kokoluokkaa. Pyrimme tarjoamaan hieman kaikenlaista musiikkia, mutta varmasti kaikkia ei voi miellyttää.

Poimintoja tämän vuoden keikoista

24. tammikuuta, Andy McCoy Band, Bar Mulligans
Legendaarinen rock-kitaristi Andy McCoy ei ole pitänyt kiirettä sooloalbumiensa kanssa. Viime vuoden syyskuussa Hanoi Rocksista tunnettu kitaristi julkaisi 21st Century Rocks -albumin. Kyseessä on miehen kolmas sooloalbumi. Sitä edeltänyt sooloalbumi Building on Tradition ilmestyi jo vuonna 1995.
McCoyn edellisestä soolokeikasta Kouvolassa on kulunut varmasti useita vuosia, mutta edellisen kerran mies esiintyi Kouvolassa Kuusankoskitalolla toukokuussa 2019 osana Pelle Miljoona Oy -yhtyettä.
29. helmikuuta, Lasten Hautausmaa, House of Rock
Kouvolalainen Lasten Hautausmaa on noussut seitsemässä vuodessa arvostetuksi yhtyeeksi, jonka albumit ja keikat ovat saaneet paljon suitsutusta kriitikoilta. Yhtye julkaisee tammikuussa neljännen albuminsa, jonka jälkeen yhtye esiintyy taas laajasti eri puolilla Suomea. Bändi ei tietenkään jätä välistä omaa kotikaupunkiaan.
28. helmikuuta, Ali Ihmemaassa - Ali Jahangiri Stand Up, Pato-areena
Kuusankosken Pato-areenalla nähtiin syksyllä useampi ilta stand up -komiikkaa. Kouvolalaisyleisö löysi hyvin huumorin äärelle, joten iltamat jatkuvat myös kevätkaudella. Helmikuun lopulla areenan valtaa iranilaissyntyinen koomikko Ali Jahangiri. Jahangiri pureutuu komiikassaan usein esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuviin ennakkoluuloihin.
6. kesäkuuta, Kymi Kantri -festivaali, Kulttuuritalo Wanha rautakauppa
Myllykoskella järjestetään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa yksipäiväinen kantrifestivaali. Tapahtumaa ovat olleet ideoimassa kantriin keskittyvän Murha-klupin isäntä Antti Vesikko, kantrimuusikko Mika Byman ja Reuna-kustantamon Tarja Tornaeus.
Tapahtumassa esiintyvät kesäkuussa ainakin Huojuva lato, Kevyet mullat ja myllykoskelainen Hannu Seppänen. Tapahtuman esiintyjäkattaus tarkentuu kevään aikana.
10-11. heinäkuuta, Rock In the City -festivaali (CMX, Beast in Black yms.), Halkotori, Kouvola
Festivaalikiertue Rock in The City veti Kouvolan Halkotorille viime kesänä kahden päivän aikana yli 6 000 festivaalivierasta. Luku ylitti järjestäjien odotukset, joten juuri kukaan ei yllättynyt, kun festivaalin ilmoitettiin palaavan Kouvolaan samalle paikalle tulevana kesänä.
Kouvolassa esiintyvät muun muassa progehtavaa rockia soittavat CMX ja Wöyh, metalliyhtyeet Stratovarius ja Sonata Arctica sekä kovassa nosteessa oleva metalliyhtye Beast in Black.
Koonnut Niko Kaartinen

Juha Rika

NETTI - Nappaa tästä keikkalista talteen-01.jpg

Luetuimmat