Kotikaupunkiinsa Kouvolaan palannut Tuure Kilpeläinen on nyt 50-vuotias ja musiikkiuransa huipulla – Lue viime kevään arkistojutusta, miten Kilpeläisen ja Manuela Boscon elo sujuu unelmahuvilassa Inkeroisissa

Tuure Kilpeläinen

Tuure Kilpeläinen jätti kotiseutunsa rinta rottingilla 18-vuotiaana ja palasi juurilleen 30 vuotta myöhemmin.
Tuure Kilpeläinen jätti kotiseutunsa rinta rottingilla 18-vuotiaana ja palasi juurilleen 30 vuotta myöhemmin.

Kouvolalaislähtöinen ja Kouvolaan osittain nyt palannut Tuure Kilpeläinen on 50-vuotias ja tähänastisen musiikkiuransa huipulla. Kilpeläinen täytti 50 vuotta maanantaina 29.6. Eikä siinä kaikki: Kilpeläisen Kaihon karavaani -yhtyeen Autiosaari -kappale nousi viime vuonna tanssilavojen soitetuimmaksi kappaleeksi ohi Rauli Badding Somerjoen ikivihreän Paratiisin.

Autiosaari on Kilpeläisen ja bändin kitaristin Rocka Merilahden kirjoittama kappale ja julkaistu vuoden 2016 Surusilmäinen kauneus -levyllä. Asia selvisi kesäkuun lopulla, kun musiikin säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja kustantajia edustava Teosto julkisti tietonsa viime vuoden soitetuimmista kappaleista.

Paratiisi oli tuohon asti pysytellyt tanssilavojen ykkösbiisinä lähes 20 vuotta putkeen, vuodesta 2000 lähtien.

Nykyisin Kilpeläinen asuu osan ajasta Inkeroisissa puolisonsa Manuela Boscon kanssa. Sieltä pariskunta löysi kakkoskodikseen vanhan huvilan, jota Kilpeläinen ja Bosco remontoivat pikku hiljaa ja jossa he samalla maalaavat ja tekevät musiikkia.

Kouvolan Sanomat haastatteli paria huhtikuussa. Kyseinen juttu löytyy alla olevan linkin takaa. Jutussa Kilpeläinen paitsi kertoo elämästään Inkeroisissa, myös muistelee Kouvolassa viettämäänsä nuoruutta. Hän asui Kouvolassa 18-vuotiaaksi asti.

Korjattu ensimmäisestä kappaleesta viikonpäivä kello 13.29.

Uusimmat uutiset