Kouvola leikkaa kulttuurin järjestöavustuksia, vaikka hakijamäärä kasvaa — Lähes 100 000 euron potista suurimmat saajat ovat Tykkimäen sirkuskoulu, Kettumäen kansanpuisto, Antares ja Kulttuuritallit

Kouvolan kaupunki vetää laihojen aikojen takia vyötä kireämmällä joka elämänalalla.

Katja Juurikko

Kuusankoskella sijaitsevan Kettumäen kansanpuiston toimintaan haettiin tälle vuodelle kaupungin avustusta 6 000 euron verran. Luvassa on 2 400 euroa.
Kuusankoskella sijaitsevan Kettumäen kansanpuiston toimintaan haettiin tälle vuodelle kaupungin avustusta 6 000 euron verran. Luvassa on 2 400 euroa.

Samoin kuin liikuntajärjestöjen rahallisesta tuesta, myös kulttuurijärjestöjen avustuksista on tarkoitus nirhaista pois tuhat euroa vuodelle 2019, kertoo Kouvolan kaupungin yhteisötyökoordinaattori Leena Järvenmäki.

— Ehdotetut summat ovat suhteessa muun muassa hakijajärjestön jäsenmäärään, toiminnan laajuuteen, tavoitteisiin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Tänä vuonna kulttuurialan järjestöjen ja yhteisöjen toiminta-avustuksiin on varattu 94 000 euroa

Samalla hakijamäärä on kasvanut. Viime vuonna toiminta-avustusta haki 66 kulttuurialan toimijaa, tälle vuodelle rahaa anoi 70 yhdistystä tai järjestöä.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee kulttuurijärjestöjen avustushakemuksia keskiviikkona.

Ehdotuksen mukaan suurimmat avustussummat myönnetään Tykkimäen sirkuskoulun kannatusyhdistykselle (2 500 euroa), Kettumäen kansanpuisto ry:lle (2 400 euroa), Kulttuuriyhdistys Antares ry:lle (2 200 euroa) ja Kulttuuritallit ry:lle (2 100 euroa).