Elokuvateatterin järjestämille Downton Abbey -teekutsuille on myyty lippuja hurjaa vauhtia — Poikkeuksellisen suosion vuoksi Studio 123 avasi elokuvalle yhden lisänäytöksen

Tilaisuuden suosio yllätti elokuvateatterin johtajan Elise Brandtin täysin. Juhlijat pääsevät jatkamaan iltaa mahdollisesti vielä elokuvan jälkeen Villa Ruthsiin.

Jaap Buitendijk / Focus Features

Hovimestari Carsonilla on jälleen tehtävää, kun Downton Abbey saa kuninkaallisia vieraita.
Hovimestari Carsonilla on jälleen tehtävää, kun Downton Abbey saa kuninkaallisia vieraita.

Kuusankoskella syyskuussa järjestettävään Downton Abbey -elokuvan ensi-iltaan ja teekutsuille on myyty lippuja ennätysvauhdilla.

Tilaisuutta järjestävän Studio 123 -elokuvateatterin johtajan Elise Brandtin mukaan lippuja myytiin kahdessa päivässä noin 200.

Kouvolan Sanomat uutisoi viime viikolla Studio 123:n Facebook-päivityksestä. Siinä se kutsui Downton Abbey -faneja teekutsuille rooliasuissa, kun sarjaan pohjautuva elokuva tulee ensi-iltaan 13. syyskuuta.

Nyt lippuja on myyty yhteensä 250 kappaletta, ja perjantaille lippuja on jäljellä enää 70. Suuren suosion myötä lauantaille avattiin lisänäytös.

— Lippuja myydään hillitöntä vauhtia. Avaamme lisänäytöksiä lisää sitä mukaa, kun tilaisuus näyttää ihmisiä kiinnostavan, Brandt kertoo.

Kaikki salit käytössä

Yleisöryntäyksen vuoksi elokuvateatterissa ollaan jouduttu miettimään sitä, miten ihmiset mahtuvat paikalle mukavasti ja miten tapahtumaan saadaan kaikki halukkaat mukaan.

Tilaisuutta varten elokuvateatterissa otetaan kaikki salit käyttöön. Brandtin mukaan käytännössä kaikki vapaat paikat ovat kolmossalissa, joka on numeroimaton eli sinne ei voi valita paikkoja.

Tämä antaa Brandtin mukaan liikkumavaraa, sillä osa varauksista jää kuitenkin noutamatta.

— Jos ykkös- ja kakkossaleista vapautuu paikkoja, voimme pelata salien välillä ja siirtää ihmisiä paremmille paikoille.

Pukuinspiraatiota tilaisuuteen löytää Downton Abbey -sarjasta runsaasti.
Pukuinspiraatiota tilaisuuteen löytää Downton Abbey -sarjasta runsaasti.

Kiinnostus ollut poikkeuksellista

Vaikka Brandt uskoo, että sarjalla on suuri fanikunta myös Kouvolassa, tapahtuman suosio tuli hänelle yllätyksenä.

— Ajattelimme, että saamme hyvällä tuurilla yhden salin täyteen tai edes puolilleen.

Kiinnostus tilaisuutta kohtaan on ollut Brandtin mukaan poikkeuksellista. Hän ei muista, ovatko paikat olleet koskaan aiemmin näin täynnä.

Yhtenä suosion syynä Brandt näkee sen, että Downton Abbey on universaalisti rakastettu sarja, mikä vetoaa kaikenikäisiin ja –tyyppisiin ihmisiin.

Ilta jatkuu mahdollisesti elokuvan jälkeen

Näillä näkymin juhlijat pääsevät jatkamaan iltaa elokuvateatterissa järjestettävän tilaisuuden jälkeen. Tällä hetkellä elokuvateatterissa selvitetään, onko jatkoja mahdollista järjestää Villa Ruthsissa Kuusankoskella.

Se olisi Brandtin mukaan sopivan lähellä elokuvateatteria ja ympäristönä hieno. Jatkojen toteutuminen on hänen mukaansa kiinni myös ihmisten aktiivisuudesta.

— Kun ihmiset kerran laittautuvat elokuvaa varten, niin olisihan se kiva, jos sitä vaivannäköä ja fiilistä voisi hyödyntää myös pidemmälle iltaan.

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sarja seuraa Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa.

Syyskuussa ensi-iltansa saavasta elokuvasta voidaan odottaa hittiä.

Luetuimmat

Kommentoidut