Kouvola Rock City suunnittelee kaksipäiväistä kesäfestivaalia — "Ensimmäisenä päivänä tilaisuus alkaisi nuorten tapahtumana, ja myöhemmin illalla olisi ohjelmaa aikuisille"

Lumikki Haaja

Kouvola Rock City -dokumentin ohjasi Heidi Koskinen-Järvisalo.
Kouvola Rock City -dokumentin ohjasi Heidi Koskinen-Järvisalo.

Viime syksynä ensi-iltansa saanut Kouvola Rock City on nyt tilattavissa verkosta. Reilun tunnin pituista elokuvaa voi katsoa Vimeo-palvelussa viidellä eurolla vuorokauden. Elokuva löytyy osoitteesta https://vimeo.com/ondemand/krcdokumentti.

Dokumentti kertoo kouvolalaisista rockmuusikoista, jotka ovat vuosikymmenten aikana kunnostautuneet niin valtavirrassa kuin marginaalipiireissä. Elokuvan ohjasi Heidi Koskinen-Järvisalo.

Elokuvan tuottaja Ilkka Ahti kertoo, että elokuvan tuottanut Kouvola Rock City ry. suunnittelee ensi kesäksi festivaalia Urheilupuiston Kenkäkukkulalle. Paikka on sama, josta nauhoitettua materiaalia on myös Kouvola Rock City -dokumentissa.

Ensi vuonna tulee 40 vuotta siitä, kun Kenkäkukkulalla esiintyivät muiden joukossa Loose Prick, Top Rank ja Peer Günt. Ahti herkuttelee ajatuksella, että 40 vuoden tauon jälkeen nähtäisiin myös niitä bändejä, jotka esiintyivät Kenkäkukkulalla kesällä 1979.

Ahdin mukaan loppukesälle suunniteltu Kouvola Rock City Festival olisi kaksipäiväinen.

— Alustavasti on suunniteltu, että ensimmäisenä päivänä tilaisuus alkaisi nuorten tapahtumana, ja myöhemmin illalla olisi ohjelmaa aikuisille. Toisen päivän voisi pyhittää akustiselle musiikille, Ahti kertoo.

Ahdin mukaan Suomi on nykyisin kyllästetty festivaaleilla, joilla muutaman levy-yhtiöin satsaukset kiertävät pitkin kesää.

— Festivaaleilla on nykyisin aika pitkälti sellaista geneeristä paskaa.

Kouvola rock City ry. on käynnistämässä myös klubi-iltoja ensi talveksi.

Aiemmin aiheesta:

Kouvola Rock City -dokumentti kertaa nyky-Kouvolan maineikkaan rockhistorian

Kouvola Rock City osui ja upposi

Rouheaa rokki- läppää

Kouvola rokkaa myös elokuvana — rokki-ikoneilta neljä tähteä

Luetuimmat