Kaakon Kamarimusiikki tarjoaa taas risteilyn — Järjestäjät odottavat uutta kävijäennätystä

Kaakon Kamarimusiikin tämän vuoden teema on ”Luonnon lumoa”. Yksi odotetuimmista konserteista on Matti ja tytöt.

Camilla Grönlund

Kaakon Kamarimusiikki järjestetään heinäkuussa. Arkistokuva on vuodelta 2017.
Kaakon Kamarimusiikki järjestetään heinäkuussa. Arkistokuva on vuodelta 2017.

Vaalimaalla sijaitsevan outlet-kylä Zsarin kaduilla pistetään heinäkuussa tanssiksi. Suomen Kansallisbaletin iskuryhmä valtaa keskusaukion ja esittää läpileikkauksen siitä, mitä kaikkea Kansallisbaletin seinien sisällä on harjoiteltu vuosien varrella.

— Luvassa on otteita Joutsenlammesta, Prinsessa Ruususesta ja varmasti myös moderneista teoksista. Ilmaistapahtumassa pääsee tutustumaan hyvin baletin maailmaan, Kaakon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen kertoo.

Kaakon Kamarimusiikki järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tapahtuma levittäytyy yhä laajemmalle kaakonkulmalla. Zsar on uusin lisä tapahtumapaikkojen joukossa.

— Oikeastaan tämä on paluu juurille. Kun ehdotin ensimmäisen kerran ideaa festivaalista vuonna 2013, oli Vaalimaalle tulossa kasino ja muitakin suuria suunnitelmia oli. Ajattelin, että nyt jos koskaan on hyvä aika ehdottaa kunnalle musiikkitapahtumaa. Vaalimaan suunnitelmat muuttuivat matkan varrella, mutta Kamarimusiikki lähti porskuttamaan hyvin. Nyt pääsemme sitten lopulta esiintymään Vaalimaallekin, Merjanen iloitsee.

Lastenkonsertissa Eläinten karnevaali

2.—6. heinäkuuta järjestettävän festivaalin teemana on tänä vuonna ”Luonnon lumoa”. Aihepiiri näkyy sekä sävellyksissä että konserttien teemoissa.

— Esimerkiksi lastenkonsertissa kuullaan Eläinten karnevaali, tapahtuman toiminnanjohtaja Siru Ahopelto kuvailee.

Myös viime vuonna ensi kertaa lanseerattu konserttiristeily Tammioon järjestetään nyt uudelleen. Kalastajapirtissä kuullaan Bachia sellisti Tuomas Ylisen esittämänä.

Yksi odotetuimmista esiintymisistä järjestetään Virolahden kirkossa. Matti ja tytöt -konsertin tähtinä nähdään oopperalaulajat Matti Salminen, Lilli Paasikivi ja Mari Palo.

— Lilli Paasikivi keksi tämän hieman vitsikkään nimen ja totesi, että tällä mennään. Se ei siis ole meidän keksimämme, Merjanen naurahtaa.

Odotuksissa kävijäennätys

Konsertteja järjestetään tuttuun tapaan myös Harjussa, Klamilassa ja Miehikkälässä.

Kamarimusiikin odotetaan tekevän tänä vuonna uuden kävijäennätyksensä.

— Olemme kasvattaneet määrää lähes joka vuosi. Viime vuonna kävijöitä oli noin 1600, 2000 rajan rikkoutuminen voi olla lähellä, Ahopelto naurahtaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut