Uusi tietovisasarja alkaa —  Kulttuurin torstaitentti: Kouvolalainen kristillisten kuntapoliitikko Arto Sahamies on jääkiekkomies, joka ei omaehtoisesti hakeudu kulttuurin pariin

Uudessa tietovisassa Kouvolan Sanomat esittää kulttuuriaiheisia kysymyksiä liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenille. Ensimmäisenä kysymyksiin vastaa Arto Sahamies (kd.).

katja Juurikko

Arto Sahamies (kd.) on pitkän linjan kuntapoliitikko.
Arto Sahamies (kd.) on pitkän linjan kuntapoliitikko.

1 | Mikä jo kerran kuopattu festivaali tekee paluun Kouvolaan ensi kesänä?

— Jättömaa. Olen käynyt siellä ja ihmetellyt, miten upea vaihtoehtoinen tapahtuma se on. Vaikka se on tuntunut liikkuvan vähemmistöpiireissä, siellä on ollut hirveästi porukkaa. Se on monipuolinen ja tarpeellinen tapahtuma.

2 | Paljonko Kouvolan pääkirjastossa on keskimäärin kävijöitä per päivä?

— Odotas, se oli jossakin... Sanotaan näin äkkiseltään vaikka että 1 000 per päivä.

3 | Kuka on Kuusankosken teatterin uusi johtaja?

— Hmm, tiedän Piia Kleimolan sieltä, mutta nyt en muista uutta johtajaa. Olen huono nimissä. Mutta ainakin olen käynyt Kuusankosken teatterissa.

4 | Arkkitehti Carl Ludvig Engel on suunnitellut muun muassa Helsingin Senaatintorin empiremiljöön. Minkä rakennuksen hän suunnitteli Kouvolan seudulla?

— (Huokaa.) Ensimmäiseksi tulee mieleen Kouvolan teatteri. Veikkaan sitä.

5 | Mitä aihetta käsittelee Kouvolan kaupunginmuseon marraskuussa avautuva näyttely?

— Siitä tuli kirje, jonka luin. Eri taiteilijoita siinä oli muistaakseni.

Bonuskysymys | Missä muodossa nautit kulttuuria viimeksi?

— Täytyy oikein miettiä. Taisin käydä Korvenkylän kesäteatterissa katsomassa näytelmän Kaksi puuta. Rouvan kanssa olemme käyneet myös elokuvissa, se oli tämä Pedro Almodóvarin uusi elokuva. Tykkäsin siitä hirveän paljon. Pitää rehellisesti sanoa, että olen lähtökohtaisesti jääkiekkomies, enkä omaehtoisesti hakeudu kulttuurin pariin. Mutta aina kun lopulta menen, totean, että onpa hieno juttu.

Kouvolan keskustassa asuva Arto Sahamies on Mansikkamäen koulun erityisluokanopettaja ja kristillisdemokraattien kahdeksannen kauden kuntapoliitikko.

Torstaitentti on tietovisa, jossa kulttuuriaiheisiin kysymyksiin vastaavat Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenet. Kysymykset vaihtuvat joka viikko. Sarjan lopuksi summataan visan tulokset.

Oikeat vastaukset: 1. Jättömaa. 2. Noin 800. 3. Karolina Eklund-Vuorela. 4. Moision kartano Elimäellä (1820). 5. Kartanoiden Kouvola.

Luetuimmat