Liki sadan teoksen näyttely Kuusankoskitalossa — Kuusankosken taideseuran vuosinäyttelyyn tarjottiin naivistisia teoksia niin paljon, että niistä voitiin tehdä oma ryhmä

Katja Juurikko

Heidi Tuovisen akryylimaalauksia Kuusankosken Taideseuran vuosinäyttelyssä.
Heidi Tuovisen akryylimaalauksia Kuusankosken Taideseuran vuosinäyttelyssä.

Kuusankosken Taideseuran 68. vuosinäyttely alkoi tiistaina Kuusankoskitalossa. 24 taiteilijaa tarjosi yhteensä 105 teosta näyttelyyn. Niistä 79 valittiin mukaan. Kaiken kaikkiaan näyttelyssä on liki sata teosta.

— Jokainen taiteilija sai ainakin jonkun teoksensa näyttelyyn mukaan. He saivat tarjota enintään viittä teosta, seuran puheenjohtaja Jukka Mäki kertoo.

Näyttelyyn kutsuttiin mukaan kolme taiteilijaa: Eeva Tervo, Reino Seppälä ja Veikko Tirronen.

Taideseuran näyttelyssä on muun muassa maalauksia, veistoksia ja installaatioita. Perinteisiä maalauksia tarjotaan seuran näyttelyihin vähemmän kuin ennen.

Mäen mukaan näyttelyssä ei ole teemaa, mutta naivistisia teoksia tuli tänä vuonna niin paljon, että niistä voitiin tehdä oma ryhmä. Yksi huonetila on varattu kokonaan naivistisille teoksille.

Lisäksi näyttelyssä on mystisiä fantasia- ja elokuvahahmoja muistuttavia akryylimaalauksia, jotka ovat Heidi Tuovisen käsialaa.

— Tänä vuonna näyttely on raikas ja nuorekas. Uskon, että se kiinnostaa nuorempaakin kävijää ja jopa lapsia.

Kuusankosken taideseura on pitänyt kaikki vuosinäyttelynsä Kuusankoskitalossa sen valmistumisen jälkeen eli vuodesta 1985 eteenpäin. Vuosinäyttelyyn on vapaapääsy, ja se päättyy 31. lokakuuta.

Juttua oikaistu klo 8.34. Kuvatekstiin korjattu Heidi Tuovisen nimi.