Vesivahinko sulki Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon — Museoon on valunut vettä useamman päivän ajan

Vettä on valunut Kouvola-talossa myös Pohjois-Kymen musiikkiopiston tiloihin.

Poikiloon on valunut vettä kattorakenteista usean päivän ajan.
Poikiloon on valunut vettä kattorakenteista usean päivän ajan.

Kouvola-talon katolta tulevaa sadevettä on päässyt vuotamaan nelisen päivää Kouvolan kaupunginmuseoon. Museo on ollut suljettuna viikonlopun ajan.

Vs. museonjohtaja Anu Kasnio myöntää olevansa turhautunut. Vesivahinko ei tullut varsinaisena yllätyksenä.

— Tämä on surullista. Samoja vuotokohtia on ollut ennenkin, mutta aivan tällaista tilannetta ei ole ollut. Lattialle tulee ihan kunnollinen lätäkkö. Tänä aamuna on putsattu neljä ämpärillistä, hän kertoo.

Museossa on parhaillaan esillä näyttely Myytinmurtajia ja matkantekijöitä. Kasnion mukaan museoesineet eivät ole välittömässä vaarassa. Henkilökunta on siirtänyt syrjään vitriinejä ja seinäkkeitä, ja datatykki on otettu pois käytöstä.

Muovisuojat flyygeleiden päällä

Vettä on valunut Kouvola-talossa myös Pohjois-Kymen musiikkiopiston tiloihin. Rehtori Jukka Kumpulainen kertoo, että vetää valuu ainakin kolmeen luokkaan. Yhdessä luokista vettä on tippunut suoraan flyygelin päälle.

— Aiemmista vuosista viisastuneina olemme pitäneet kaikissa toisen kerroksen pianojen ja flyygeleiden päällä muovisuojaa — ympäri vuoden, Kumpulainen sanoo.

"Kattorakenne ei ole maailman helpoin"

Vuosien mittaan osansa Kouvola-talon vesivahingoista on saanut myös taidemuseo. Anu Kasnio kertoo, että tällä kertaa siellä ei ole ongelmia.

— Olen ymmärtänyt, että Kouvola-talon kattorakenne ei ole maailman helpoin. Ihmiset tekevät tässä asiassa kyllä parhaansa.

Kaupunginmuseo on määrä avata yleisölle jälleen tiistaina. Vesivahinkoalue rajataan niin, että työmiehet pääsevät tekemään korjaustöitä.

Juttua päivitetty 11.2. kello 13.52. Lisätty vs. museonjohtajan kommentit.

Juttua päivitetty 11.2. kello 15.32. Lisätty musiikkiopiston rehtorin kommentit.