Muusikko Harri Marstion muistokonsertti järjestetään tammikuussa Kuusankoskella — Pato-areenan lavalle nousevat muun muassa Pauli Hanhiniemi, Eero Raittinen ja Heikki Salo

Hyväntekeväisyyskonsertin kulujen jälkeen jäävä tuotto osoitetaan Kymenlaakson Syöpäyhdistykselle.

Jussi Lopperi

Harri Marstio menehtyi auto-onnettomuudessa tammikuussa.
Harri Marstio menehtyi auto-onnettomuudessa tammikuussa.

Kuusankosken Taideruukin Pato-areenalla soi 5. tammikuuta 2020 muusikko Harri Marstion (1957—2019) muistokonsertti.

Lavalle nousevat Pauli Hanhiniemi, Eero Raittinen, Heikki Salo, Marko Haavisto, Esa Eloranta, Tom Roinila, Tea Salo ja Wellu Lehtinen Charlies-yhtyeestä.

Mukana on myös Marstion entinen Maanantai-orkesteri muutamin lisävahvistuksin. Orkesterin riveissä soittavat Nipa Niilola ja Pekka ”Devil” Virtanen (kitara), Eero ”Safka” Pekkonen (koskettimet), Mikko Löytty (basso) ja Arska Rautajoki (rummut).

— Ohjenuorana on, että esitämme pelkästään Harrin musiikkia — hänen omia sävellyksiään tai lainabiisejä, joita hän on esittänyt, kertoo konsertin puuhamies, Marstion pitkäaikainen ystävä ja soittokumppani Nipa Niilola.

Esitämme pelkästään Harrin musiikkia. — Nipa Niilola

Iittiläissyntyinen, Voikkaalla asunut Marstio oli pitkän linjan muusikko, joka julkaisi uransa aikana kymmenen albumia.

Hän menehtyi auto-onnettomuudessa Voikkaan sillalla tammikuussa. Hänen viimeisiä vuosiaan varjosti imusolmukesyöpä. Sairaus pakotti jättämään keikkailun, mutta Marstio kävi voinnin niin salliessa kuuntelemassa muiden keikkoja muun muassa Taideruukissa.

Tammikuun muistokonsertti on hyväntekeväisyyskonsertti. Kulujen jälkeen jäävä tuotto osoitetaan Kymenlaakson Syöpäyhdistykselle.