Kouvolalaisen metalliyhtyeen kolmas albumi löytyy pelkästään striimattuna — Volucrinen juttu on nyt isot kertosäkeet

Volucrine vasemmalta lukien: Antti Heikkilä: rytmikitara Atte Marttinen: rummut, Jupe Velin: laulu, Jarmo Hienonen: soolokitara ja Joni Kyynäräinen: basso.

Kouvolalainen metalliyhtye Volucrine on julkaissut kolmannen albuminsa. Skywards-niminen albumi on julkaistu pelkästään striimausmuodossa, ei fyysisenä levynä.

— On puhdasta realismia, että nykyisellään levyt striimataan tai ladataan eri palveluista, laulaja-lauluntekijä Jupe Velin kertoo.

On puhdasta realismia, että nykyisellään levyt striimataan tai ladataan eri palveluista. — Jupe Velin

Levy löytyy verkosta Bandcampista ja Soundcloudista. Myöhemmin julkaisu löytyy myös Spotifysta, iTunesista ja Google Playstä.

Velinin mukaan Skywardsilla kuullaan entistä rikkaampaa, groovaavampaa Volucrine-ilmaisua.

— Skywards on saanut nimensä ydinbiisien tekstien minäkuvan pyrkimyksestä kasvaa ihmisenä paremmaksi ja vahvemmaksi. Tämä kulkee mielestäni hienosti käsi kädessä myös kappalemateriaalin kanssa, Velin kertoo.

Isot kertosäkeet

Velin kuvailee kertosäkeitä isoiksi. Kitaramelodioille ja sooloille on jätetty entistä enemmän tilaa.

— Jos pidät polveilevasta lauluvetoisesta metallista iskevillä melodioilla ja pidättelemättömällä energialla, Volucrine on sinun juttusi, Velin sanoo.

Velin on kirjoittanut albumin kappaleet ja kirjoittanut niihin englanninkieliset lyriikat.

— Englannin kielellä laajennetaan kohderyhmää merkittävästi. Toiseksi Volucrinen tekstit ja sanoma ovat aina olleet keskiössä, joten haluaisin että ne koskettaisivat myös muitakin kuin meitä täällä kotimaassa.

Sovitukset on tehty yhtyeen kanssa.

Albumin vanhimmat tuotokset ovat saaneet alkunsa jo vuosina 2012—2013, mutta pääosa tehtiin vuosina 2015—2017.

— Nauhoitusprosessi oli onneksi melko kivuton, sillä tehtiin oikeastaan kukin tahollamme henk.koht nauhoitukset kotioloissa, rumpuja lukuunottamatta.

Velin suhtautuu yhtyeensä kaupalliseen läpilyöntiin maltilla. Metallimusiikki ei ole enää samanlainen ilmiö kuin viime vuosikymmenellä.

— Jos puhutaan vaihtoehtometallin kaupallisesta läpimurrosta, niin ei tule tapahtumaan ainakaan lähiaikoina.

Englanti iskee rajojen ulkopuolelle

Kun laulukielenä on englanti, yhtye on valmis myös ulkomaan keikoille.

— Odotellaan tilaisuutta, milloin saataisiin tarpeeksi hyvä rako ja mahdollisuus lähteä. Nyt fokus on kotimaan keikkamestoilla.

Volucrine on perustettu vuonna 2009 Kouvolassa, jolloin yhtye sai kastenimeksi ytimekkäästi yhden kirjaimen eli V. Vuodesta 2014 yhtye on markkinoinut itseään Volucrine-nimellä.

Yhtyeesä on ollut vuosien mittaan miehistönvaihdoksia. Skywards-albumilla soittaneet rumpali Atter Marttinen ja kitaristi Jarmo Hienonen antavat tulevan kevään jälkeen tilaa uusille soittajille.

Heidät nähdään vielä ainakin Skywards-albumin julkaisukeikalla Kouvolan House of Rockissa 22. helmikuuta. Onko kokoonpanossa ollut muutoksia?

— Uudet sällit julkistetaan levynjulkaisukeikalla 22.2 House of Rockissa Kouvolassa, Velin kertoo.

Volucrine

Muusikot:

Jupe Velin: laulu.

Jarmo Hienonen: soolokitara.

Antti Heikkilä: rytmikitara.

Atte Marttinen: rummut.Joni Kyynäräinen: basso.

Tuotanto:

The Year of Relinquishment (julkaistu nimellä V) 2011, Inverse Records.The Clockwork Tyrant EP 2014, omakustanne.

The Lead Heavens 2015, omakustanne.

Skywards 2018, omakustanne.