Kouvola hakee uudestaan valtionavustusta teatteritalolle — 15 miljoonalla tehtäisiin nykyisen teatterin peruskorjaus ja laajennus

Moises Garibay

Kouvolan teatteritalon tulevaisuudesta on ollut esillä kolme vaihtoehtoa.
Kouvolan teatteritalon tulevaisuudesta on ollut esillä kolme vaihtoehtoa.

Kouvolan kaupunki hakee uudelleen valtionavustusta Kouvolan teatteritaloa varten. Avustusta haetaan nyt 15 miljoonan euron budjetille, jolla tähdätään nykyisen teatteritalon peruskorjaukseen ja jonkinasteiseen laajennukseen.

— Tällä hetkellä näyttää siltä, että se on ensisijainen vaihtoehto, suunnittelupäällikkö Risto Mikkola tilapalveluista sanoo.

Teatterin tulevaisuudesta on ollut esillä kolme vaihtoehtoa: uudisrakennus, vanhan teatterirakennuksen peruskorjaus ja mahdollinen laajennus sekä vanhan rakennuksen niukempi korjaus.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta esitti keväällä kaupunginhallitukselle, että teatterihankkeelle asetetaan 5—15 miljoonan euron reunaehdot. Hallitus päätti keskeyttää hankkeen toistaiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin myöntänyt 4,5 miljoonan euron avustuksen uuden teatterirakennuksen rakentamiseen tai nykyisen peruskorjaukseen ja laajennukseen. Uudisrakennuksen on arvioitu maksavan noin 30 miljoonaa euroa. Avustus pienenee suhteessa hankkeen kustannuksiin.

Valtionavustusta on haettava nyt uudelleen, sillä aiemmin myönnetty avustuspäätös on voimassa toukokuun loppuun asti. Uusi hakemus on lähetettävä siihen mennessä.

Asia käsiteltäneen kaupunginhallituksessa myöhemmin.

— Ainahan päättäjät voivat linjata tämän eri tavalla, mutta koska kohde on jo kaupungin investointilistalla, voimme laittaa hakemuksen matkaan, Mikkola sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset