Nosteessa oleva Maustetytöt soittaa Kouvolassa lauantaina — Uusi levy tuli julki vastikään: "Kuin kaurismäkeläisen elokuvan sielunmaisema: lohduttoman pessimistinen ja lakonisen vähäeleinen ollen silti jotenkin toiveikas"

Maustetytöt heittää Kouvolassa kaksi keikkaa syksyn aikana.

Maustetytöt heittää Kouvolassa kaksi keikkaa syksyn aikana.
Maustetytöt heittää Kouvolassa kaksi keikkaa syksyn aikana.

Maustetytöt: Kaikki tiet vievät Peltolaan
Is this art! 2019

Joskus käy niin, että yhtye tai artisti nousee ilmiöksi jo ennen ensimmäistäkään albumijulkaisua. Näin kävi kansainväliseksi pop-tähdeksi nousseen Alman kohdalla. Karjalaisen siskosten, Kaisan ja Annan, Maustetytöt -kokoonpano teki saman tempun, mutta aivan eri reseptillä.

Kaikki tiet vievät Peltolaan -albumi on kuin kaurismäkeläisen elokuvan sielunmaisema: lohduttoman pessimistinen ja lakonisen vähäeleinen ollen silti jotenkin toiveikas.

Kaikki tiet vievät Peltolaan -albumin teemat ovat yhtyeen faneille tuttuja jo entuudestaan. Päihteet, masennus ja albumin nimessäkin oleva Peltolan psykiatrinen osasto kertovat siitä, ettei aina mene hyvin. Kaisa Karjalaisen tekstit ovat kauniita kuvauksia siitä, miten elämä ei aina mene putkeen. Toisinaan synkkyys menee lähes huumorin puolelle. Tekstien tunnelmassa on paljon Gösta Sundqvistia.

Maustetyttöjä on verrattu ennenkin Leevi And The Leavingisiin. Esikuvan soundi kuuluu vahvana debyytillä, mutta Karjalaiset tekevät silti itsensä kuuloista ja kaunista musiikkia.

Yhtyeen soundi on ollut aina kotikutoinen. Studiossa kokoonpanon soundia ei ole siloiteltu liikaa ja musiikin ympärille on koottu sopivasti lisää sävyjä hukkaamatta kuitenkaan sitä, mikä Maustetytöissä viehättää.

Kaksikolla on tarkka korva herkkyydelle, sillä vain kymmenen kappaleen ja reilun puolen tunnin mittainen albumikokonaisuus on täynnä kauneutta. Mä loistan kuin hämärä -kappaleesta haikeampaa teosta saa hakea. Levy on juuri sopivan mittainen tiivis paketti, jolla yhtyeen omintakeinen melankolia pääsee oikeuksiinsa.

Mausteytöt Kouvolassa Bar Q:ssa 2.11. ja Pato Klubilla 17.11.

25137755.jpg

Hyvää: Melankolinen, mutta lohdullinen tunnelma.

Huonoa: Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään -hitin jättäminen pois albumilta.

Erikoista: Maustetyttöjen suosikkimausteet ovat suola ja sinappi.

Luetuimmat