Elokuva-arvio: Angry Birds 2 sisältää räjähdysherkkiä lintuja ja hurttia huumoria

Angry Birds — Elokuva 2 (Suomi/ Yhdysvallat, 2019). Ohjaus: Thurop Van Orman. Käsikirjoitus: Peter Ackerman.

Sony Animation Studios

Mobiilipelistä tutut linnut ja possut yhdistävät voimansa yhteisen vihollisen edessä.
Mobiilipelistä tutut linnut ja possut yhdistävät voimansa yhteisen vihollisen edessä.

Suomen suurimpiin vientituotteisiin kuuluva Angry Birds -mobiilipeli on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi immateriaalioikeudeksi. Vaikka ilmiön kuumin kausi on jo takanapäin, se ei estä raudan takomista. Ilmeisesti ensimmäinen elokuva pärjäsi sen verran hyvin, että jatko-osalle oli tilausta. Elokuva on myös hyvä tapa pitää brändi elinvoimaisena ja ihmisten mielissä.

Ensimmäinen elokuva onnistui jollain ilveellä muuttamaan kaksiulotteisen pulmapelin kokonaiseksi, eläväksi maailmaksi. Siksi jatko-osan rooli on paljon helpompi. Sen täytyy vain keksiä miten jatkaa tarinaa, joka kaiken järjen mukaan saatiin ensiosassa päätökseensä.

Perinteisen seikkailujuonen ohella vitsit muodostavat paljon elokuvan sisällöstä.

Se onnistuu esittelemällä linnuille ja possuille yhteinen vihollinen. Vihreät possut ovat nyt siis lintujen kimpassa. Pahisten siirtyminen hyvisten puolelle — kulunein jatko-osan klisee mitä käsikirjoittajan opaskirjasta löytyy.

Red-lintu kärsii identiteettiongelmasta. Kun rauha on palannut maan päälle, ei sankarihahmolle ole enää roolia. Onneksi ongelmat palaavat rytinällä kotiovelle. Huolta aiheuttavat mystinen kolmas saari ja sen asukit.

Perinteisen seikkailujuonen ohella vitsit muodostavat paljon elokuvan sisällöstä. Edellisessä elokuvassa tekijät varmasti huomasivat että ne kaikista matalimmalta menevät vitsit toimivat parhaiten, joten niitä on nyt lisätty. Ja se on hyvä. Tyhmimmät vitsit toimivat mahtavasti. Niiden parissa koko perhe voi röhöttää huoletta.

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Hölmöt vitsit. Hyvä animaation jälki.

Huonoa: Ohutta ohuempi tarina.

Erityistä: Angry Birds täytti tänä vuonna 10 vuotta.

Luetuimmat