Konserttiarvio: Sotilasmusiikkia kuorrutettuna naisenergialla

Puolustusvoimat 100 vuotta -konsertti, Kouvola Rykmentinpuisto, pe 10.8.

Moises Garibay

The Blackbirds-lauluyhtyeen Tanja Torvikoski, Maria Iivonen ja Kati Hyvärinen esiintyivät Ilmavoimien soittokunnan kanssa.

MILjazz vietti tänä vuonna Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlia ja täytti taas sille kohdistetut odotukset: musiikillinen kattaus oli monipuolinen ja kansaan menevä, tuhatlukuinen yleisö löysi tiensä picnicille Kasarminmäen tunnelmalliseen Rykmentinpuistoon ja esiintyjätkin kehuivat keikkaa yhdeksi kiertueen parhaaksi.

Koko iltaa leimasi piristävästi naisten osuus. Onhan nykyisin jokaisessa sotilassoittokunnassa naissoittajia, mutta Kouvolassa kuultiin ensimmäistä kertaa soittokuntaa naiskapellimestarin kipparoimana kun musiikkikapteeni Aino Koskela tahditti Rakuunansoittokuntaa. Ilmavoimien soittokunnan solistina toimi oululainen naistrio The Blackbirds, Diandra Flores oli puolestaan Rakuunansoittokunnan solistina kahden naistauslaulajan kanssa.

Konsertin aloittanut Ilmavoimien soittokunta on erikoistunut big band- musiikkiin ja oli valinnut ohjelmistokseen Glenn Miller-tribuutin. Naislaulajat onnistuivat erinomaisesti solistisesta roolistaan ja hallitsivat 40-luvun swingtyylin. Fonien ja klarinettien 40-luvun vibratot olivat kirsikka kakun päällä.

Aina iloinen ja pirteä Diandra Flores lämmitti kouvalalaisyleisön muutamalla hitillä, hänen omat kappaleensa jäivät niiden varjoon. Erityisesti Pave Maijasen Pidä huolta yhteislauluesityksenä ja hitaana versiona oli hieno valinta.

Fonien ja klarinettien 40-luvun vibratot olivat kirsikka kakun päällä.

MilJazzin päättää perinteisesti ja itseoikeutetusti Varusmiessoittokunnan showband, jonka energiavarastot ovat ehtymättömät. Tänä vuonna showbandin ohjelmisto oli hieman aiempaa viihteellisempää ja liika kohkaaminen lavalla oli korvattu keskittymisellä musiikkiin. Showbandin riveissä on solistisia kykyjä moneen lähtöön, pikantin säväyksen solistiseen työskentelyyn toi Ville Halisevan maukkaat huuliharppuosuudet. |

Hyvää: Monipuolinen kokonaisuus.

Huonoa: Ei taaskaan mitään huonoa.

Erityistä: Naisenergia.

Luetuimmat