Kouvolalaiset opiskelijat tekivät tietokonepelin, joka parodioi satukirjoja — Päähenkilönä on homo prinssi

Pääsuunnittelija Salli Loikkanen haluaa suunnitella pelejä, joilla on merkitystä. Your Royal Gayness ilmestyy tänään torstaina.

Katja Juurikko

Enonkoskelta lähtöisin oleva Salli Loikkanen opiskelee pelisuunnittelua Kouvolassa neljättä vuotta. Hän on aiemmin suunnitellut vain pieniä pelejä.
Enonkoskelta lähtöisin oleva Salli Loikkanen opiskelee pelisuunnittelua Kouvolassa neljättä vuotta. Hän on aiemmin suunnitellut vain pieniä pelejä.

Se ei ole perinteinen satu.
Prinssi ei pelasta prinsessaa ja elä tämän kanssa onnellisena elämänsä loppuun asti.

Pelisuunnittelua opiskeleva kouvolalainen Salli Loikkanen, 22, teki opiskelukavereidensa kanssa videopelin Your Royal Gayness. Se parodioi satukirjoja. Pelin päähenkilö on homo prinssi.

Idean keksi pääsuunnittelija Loikkanen pari vuotta sitten.

— Minulle on tärkeää suunnitella pelejä, joilla on merkitystä. Kuulun itse seksuaalivähemmistöön, ja arvomaailmani mukaan ihmiset pitää hyväksyä sellaisina kuin he ovat, hän sanoo.

Tietokonepelissä käsitellään sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä asioita huumorilla. Tarinapainotteisessa indiepelissä pelaaja voi muokata tarinan kulkua valinnoillaan.

— Jos pelaaja on säätänyt pelissä lakeja, jotka helpottavat seksuaalivähemmistöjen tilannetta valtakunnassa, hän voi tulla lopussa kaapista ulos.

Takana on suuri urakka

Loikkasen lisäksi peliä oli suunnittelemassa viisi muuta pelisuunnittelun opiskelijaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta Kouvolasta. Pelin teko alkoi puolitoista vuotta sitten, ensin yhdessä koulun tiloissa työssäoppimisjaksolla, sittemmin kunkin kotona.

— Kommunikoimme netin välityksellä. Yhteistyö sujui hyvin.

Ensimmäisessä vaiheessa tekijät suunnittelijat muun muassa sen, miltä peli voisi näyttää ja mitä pelaajat voivat pelissä tehdä. Varsinaiseen tekoprosessiin kuuluivat muun muassa tarinan kirjoittaminen, hahmojen ja taustojen piirtäminen sekä koodin kirjoittaminen.

Loikkanen on tehnyt osan kuvituksista itse.

— Piirrokset on tehty kuvankäsittelyohjelmalla ja piirtopöydällä kynällä.

Tarinan kirjoittamisessa käytettiin apuna yhdysvaltalaisia freelancereitä. Näin englannin kielestä tuli sujuvaa

Yli puolet budjetista joukkorahoituksella

Pelin budjetti on noin 10 000 euroa. Tekijät saivat kerättyä joukkorahoituskampanjalla projektiinsa 7 000 dollaria eli noin 5 700 euroa. Summasta lohkaistiin kuitenkin muun muassa verot. Tiimi sai myös 1 000 euron avustuksen.

Lisäksi Loikkanen on sijoittanut peliin omia rahojaan.

— Näinkin ison pelin tekemiseen menisi tavallisesti huomattavasti enemmän rahaa. Koulukaveriporukalla pystyimme tekemään kaiken edullisemmin.

Kenellekään ei maksettu suunnittelusta palkkaa, vaan pelistä kertyvät tulot jaetaan tekijöiden kesken.

"Olisihan se hienoa, jos tästä tulisi iso hitti"

Your Royal Gayness ilmestyy tänään torstaina. Loikkanen on paahtanut viime päivät töitä heräämisestä nukkumaanmenoon saakka.

Hän on muun muassa koodannut peliin viimeisiä hahmoja.

— Olisihan se tietysti hienoa, jos tästä tulisi iso hitti.

Menestyäkseen on erotuttava massasta

Kilpailu pelimarkkinoilla on kovaa. Indiepelejä julkaistaan ympäri maailmaa kovalla tahdilla.

Loikkasen mukaan suosituimpia niistä myydään maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Menestystä riittää kuitenkin vain harvalle.

— Pelin pitää erottua massasta esimerkiksi aiheellaan. Mielestäni olemme onnistuneet siinä, koska Your Royal Gaynessin aihe on erikoinen.

Loikkasen mukaan myös markkinointi on tärkeää. Tekijät ovat mainostaneet peliä alusta asti ahkerasti etenkin sosiaalisessa mediassa.

Tarkoituksena ei ole tehdä yrityksestäni seuraavaa Roviota.

Ei tarkkoja myyntitavoitteita

Suunnittelijat eivät ole asettaneet pelille tarkkoja myyntitavoitteita. Loikkasen omana pitkän tähtäimen tavoitteena on, että hän pystyisi elättämään itsensä pelisuunnittelulla.

— Suurimmalle osalle pelin tekijöistä pelisuunnittelu ei ole pääasiallinen tulonlähde. Se on kuitenkin mahdollista, jos asiaan paneutuu ja tekee työt ammattimaisesti.

Loikkanen perusti indiepeliyrityksen Lizard Hazard Gamesin vuoden 2017 alussa ja on tällä hetkellä sen ainoa työntekijä.

Hän aikoo kasvattaa yritystään pikkuhiljaa. Seuraava haave on toisen työntekijän, kooderin palkkaaminen.

— Tarkoituksenani ei ole tehdä tästä seuraavaa Roviota. Toivon, että tästä kasvaa pieni tai keskisuuri pelialan yritys.

Your Royal Gayness

Julkaisija: Lizard Hazard Games.

Julkaisupäivä: 25.1.2018.

Pelialustat: Windows, Mac ja Linux.

Genre: tarinapeli, simulaatio

Pelin traileri löytyy Youtubesta.

Peliä myydään nettipelikaupoissa.

 

Luetuimmat