Museokorttelin historiaan perehtynyt Aliisa Råmark luennoi, seppä takoo ja partiolaiset paistavat lettuja — Museokorttelin kevätpäivä on täynnä elämää

Museokorttelin kevättapahtuman teemoja ovat alueen historia, käsityöt ja sisustaminen.

Ulla Korjala

Museokorttelin kevättapahtumassa keskitytään alueen historian lisäksi sisutamiseen ja käsitöihin.
Museokorttelin kevättapahtumassa keskitytään alueen historian lisäksi sisutamiseen ja käsitöihin.

Restauroinnin opiskelija Aliisa Råmark kertoo Museokorttelin talojen historiasta Kevätpäivä Museokorttelissa -tapahtumassa. Hän on tehnyt aiheesta lopputyön Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun. Xamkin lehtori Jaana Hermunen puhuu arkielämästä 1900-luvun alkupuolella. Historialuennot ovat Nygrenin talolla kello 12—14.

Pyörien pikahuoltoa, vanhoja menopelejä ja akvarelleja

Tapahtumapäivänä puodit ovat auki. Vierailijat saavat tutustua muun muassa kivituotteisiin, huonekalujen kunnostukseen, tekstiilien uusiokäyttömahdollisuuksiin, vihersisustukseen ja Eläinten asuntomessuihin.

Vaahteratalolla on pyörien pikahuoltoa sekä pyöränosien ja käytettyjen puutarhatarvikkeiden vastaanotto. Partiotalolla paistuvat letut ja makkarat. Onnenkukossa on kouvolalaisen Sinikka Hautamäen akvarellinäyttely. Kymen automobiilikerho esittelee autojaan.

Käsityöläisten myyntikojujista saa koruja, mattoja, ompelu-, puu-, metalli- ja lasitöitä, betonia, sisustusesineitä, leivonnaisia, marjatuotteita sekä lehtiä ja kirjoja menneiltä vuosilta. Seppäkin takoo ja myy tuotteitaan.

Lumikki Haaja

Wanhan ajan markkinat ovat keränneet mukavasti väkeä Museokortteliin. Arkistokuva.

Poikilokin järjestää ohjelmaa

Kouvola-talon Poikilo-museoihin on kello 12—17 vapaa pääsy kansainvälisen museopäivän kunniaksi. Taiteilija Sirkka-Liisa Lonka on tavattavissa Kouvolan taidemuseo Poikilossa klo 12-17. Hän kertoo Näin olen nähnyt -näyttelystään ja vastailee yleisön kysymyksiin.

Studio Dance Pit pitää tanssiesitykset kello 14 ja 18, ja Kympin Naisen kuntoilijatkin kirmaavat Museokorttelin läpi.

Kevätpäivä Museokorttelissa lauantaina 18. toukokuuta kello 10—15.