Joulu avataan Kausalassa ja Kouvolan keskustassa — katso viikonlopun menotärpit

Arkistokuva/Katja Juurikko

Joulunavaustunnelmaa Hansasta viime vuonna.
Joulunavaustunnelmaa Hansasta viime vuonna.

Joulusesonki avataan Kausalassa tänään perjantaina. Toritapahtuman ohjelmassa on muun muassa joulumyyjäiset, musiikkia ja arvontaa. Lapset pääsevät etsimään tonttuja ja ratsastamaan ponilla. Joulupukkikin on luvannut tulla käymään.
Tapahtumassa julkistetaan Iitin kunnan uusi graafinen ilme ja logo.

Joulu-Kausala tänään 24.11. kello 16–18. Kausalan tori, Torikatu 1.

Turkittoman perjantain mielenosoitus alkaa kello 12

Turkitonta perjantaita vietetään tänään Kouvolassa hiljaisella mielenosoituksella turkiseläinten puolesta.

Mielenosoittajat kokoontuvat kello 11.45 Animalian teltan luona kävelykatu Manskilla kynttiläkulkueeksi, joka lähtee liikkeelle kello 12.
Marssijat etenevät Torikatua pitkin Liikemiehenkadulle, siitä Kivimiehenkadulle ja Kauppatorin kautta takaisin Manskille.

Mielenosoitukseen osallistujia pyydetään pukeutumaan tummiin vaatteisiin ja tulemaan ajoissa paikalle.

Animalian mukaan kansainvälisellä Turkittomalla perjantailla pyritään valistamaan kuluttajia turkisten epäeettisyydestä. Mielenosoituksen järjestävät Animalian Kouvolan ja Kotkan alueosasto.

Animalian mukaan Suomessa tapetaan vuosittain yli neljä miljoonaa häkkikasvatettua turkiseläintä. Nahoista suurin osa käytetään erilaisiin somisteisiin.

Turkittoman perjantain mielenosoitus tänään perjantaina Kouvolan keskustassa. Kulkue järjestäytyy kävelykatu Manskilla kello 11.45.

Taideseurat järjestävät taiteellista ohjelmaa Kuusaantorilla

Kuusankosken Taideseuran PopUpArt-tapahtumasta on tullut jo perinne. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen yhteen taiteen tekijöitä, katsojia ja ostajia Kuusankosken keskustaan.

Tarjolla on kolmen päivän ajan runsaasti taiteellista ohjelmaa ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Pohjois-Kymenlaakson taideseuroista on mukana kaikkiaan 12 pöydällistä kuvataidetta, veistoksia ja käsitöitä, kuten koruja ja huovutuksia.

Mukana on jäseniä Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan taideseuroista. Osa mukana olevista taiteilijoista tekee päivien aikana näytösluonteisia esityksiä omasta erikoisalueestaan.

Tänä vuonna lapsille on varattu kokonaan oma tilansa. Askartelua on ohjaamassa Terhi Espo Anjalankosken Taideseurasta avustajinaan joukko Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijoita.

Kolmipäiväisen tapahtuman ensimmäisen päivän aamupäivä on varattu päiväkotien ja koulujen vierailuille.

Kaikkina päivinä yleisöä palvelee PopUpArt-kahvio, jossa on tarjolla leivonnaisia — myös erityisruokavalioita noudattaville.

PopUpArt tänään 24.11. kello 10–18, 25.11. kello 11–16 ja 26.11. kello 11–16 kauppakeskus Kuusaantori, Kauppakatu 1, Kuusankoski.

Pikkujoulurevyy hauskuuttaa neljästi

Kouvolalainen lauluyhtye Vitriini esittää Kaikki laivaan -pikkujoulurevyyn Kuusankoskitalossa neljästi. Revyyssä kuullaan moniäänistä laulua ja The Sailors -yhtyettä.
Kappaleet on sovittanut taiteellinen johtaja Sami Viitalo. Revyyn ohjaa Elina Ylisuvanto. Käsikirjoitus on vitriiniläisten käsialaa.

Kaikki laivaan Kuusankoskitalossa tänään 24.11. kello 18 ja 20 sekä 25.11. kello 15 (loppuunmyyty) ja 17.

Keikkoja moneen makuun

Kouvolan viikonloppuun mahtuu monia keikkoja. Tänään perjantaina Kouvolan jäähallissa soi Raskasta joulua alkaen kello 20.
Lauantaina Egotrippi keikkailee House of Rockissa ja räppäri OG Ulla-Maija Amarillossa. Bar Downtownin lavalle nousevat lauantaina Kivesveto Go Go, Loose Prick, Renttu ja Jämät.

Kouvolan VPK opastaa alkusammutuksessa

Kouvolan VPK järjestää lauantaina avoimet ovet. Tapahtumassa jaetaan tietoa kodin turvallisuudesta, ja halukkaat voivat harjoitella alkusammutusta sammutuspeitteellä.

Päivä paloasemalla. Kouvolan VPK:n tapahtuma 25.11. kello 10–14. Vanha paloasema Brankkari, Hallituskatu 11, Kouvola.

Keskustan joulunavaus alkaa tonttuparaatilla

Kouvolan keskustan joulunavauksessa sunnuntaina on ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuma pidetään kaupungintalon portailla, kauppakeskus Hansassa ja kävelykatu Manskilla.

Tilaisuus alkaa tonttuparaatilla kello 11.15. Kulkue kulkee reittiä kauppakeskus Valtarin parkkipaikka—Kouvolankatu—Kouvolan Pukimon kulma—Kivimiehentie—Poikkikatu—Torikatu—kaupungintalo.

Ohjelma jatkuu kaupungintalon portailla kello 12. Kaupunginjohtaja Marita Toikka pitää puheen, kirkkoherra Keijo Gärdström julistaa joulurauhan ja Satubaletti Pikkuballerina esittää tanssia.

Paraatin jälkeen joulupukki ja muori ovat tavattavissa Hansassa. Yleisöllä on mahdollisuus ottaa valokuvia heidän kanssaan kello 12—12.40 ja 14—14.45 omilla kameroillaan. Lapset pääsevät myös koristelemaan oman joulupiparin Into Marttojen kanssa.

Hansan lavalla nähdään muun muassa musiikkia, akrobatiaa ja tanssia.
Kävelykatu Manskilla puolestaan on myynti- ja esittelypisteitä. Joulunavauksessa pääsee myös kokeilemaan talutusratsastusta ja kärryajelua sekä rapsuttamaan kaverikoiria.

Ohjelmassa on myös juna-ajelua höyryveturi Ukko-Pekalla Inkeroisiin ja takaisin kello 15. Matkassa ovat mukana joulupukki, muori ja asema-tonttu.

Kouvolan kaupunkikeskustan joulunavaus 26.11. kello 11—16. Koko ohjelma verkossa.

Klassista ja kevyttä sinivalkoisesti

Suomi sävel soi -konsertissa sunnuntaina lavalle nousee musiikkiluokkalaisia, opiskelevia soittajia ja laulajia sekä musiikin ammattilaisia.

Konsertissa kuullaan sopraano Emilia Vesalainen-Pellasta, baritoni Riku Peloa, mezzosopraano Vilma Keisalaa, Kouvolan musiikkiluokkien Kaunisnurmen 6M-luokan kuoroa ja pianisti Esa Ylöstä.

Ohjelmistossa on suomalaisten säveltäjien kappaleita, myös pääsolistien omia sävellyksiä. Luvassa on klassista ja viihteellisempää musiikkia. Lisänä on Studio Dance Pitin Kaakao-tanssiryhmän esitys.

Suomi sävel soi -konsertti Kuusankoskitalossa 26.11. kello 15.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet