Kouvolan teatterin nuortenteatteriryhmä jatkaa toimintaansa syksyllä — Ryhmältä nähdään lauantaina kaksi demoesitystä

Vapaaliput ilmaisiin esityksiin kannattaa varata ennakkoon teatterin lippukassalta.

Lumikki Haaja

Noin 50 nuorta osallistui syksyllä Kouvolan teatterin tutustumistyöpajaan, joka liittyi nuortenteatterin perustamiseen.
Noin 50 nuorta osallistui syksyllä Kouvolan teatterin tutustumistyöpajaan, joka liittyi nuortenteatterin perustamiseen.

Kouvolan teatterin nuortenteatteriryhmä esittelee osaamistaan kahdella demoesityksellä Klubi-näyttämöllä lauantaina. Demo on avoin harjoitus, jossa nähdään nuorten tekemiä harjoitteita, kuten lyhyitä dialogeja, joukkokohtauksia ja lauluja. Yleisölle esitellään myös, miten kohtauksia on harjoiteltu.

Osa teksteistä on nuorten omia.

Noin tunnin pituiset demot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Vapaalippu kannattaa kuitenkin varata etukäteen teatterin lippukassalta, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Nuorille suunnattu teatteritoiminta alkoi Kouvolan teatterissa viime syksynä. Viikoittain kokoontuvaan ryhmään valittiin reilut kaksikymmentä 12—17-vuotiasta nuorta. Ryhmän ohjauksesta ovat vastanneet näyttelijät Emma-Sofia Hautala, Petteri Hautala ja Panu Poutanen.

Nuortenteatterissa tehdään ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön harjoitteita, valmistetaan esityksiä sekä tutustutaan teatterin eri osa-alueisiin. Tavoitteena on tarjota nuorille maksuton matalan kynnyksen harrastusmahdollisuus, jossa voi perehtyä monipuolisesti teatterin tekemiseen ja saada työkaluja itsensä ilmaisemiseen.

Nuortenteatteri jatkaa toimintaansa ensi syksynä. Ryhmästä vapautuu muutamia paikkoja, ja niihin haetaan uusia nuoria elokuussa.

Hausta tiedotetaan myöhemmin.

Demoesitykset 26.5. kello 13 ja 17 Kouvolan teatterin Klubilla.

Uusimmat uutiset