Kymi Sinfonietta soittaa yhden maailman suosituimman sävellyskilpailun finaalikonsertit — Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen lupautui Uuno Klami -kilpailun suojelijaksi

Kouvolan ja Kotkan yhteinen kaupunginorkesteri soittaa finaalikonsertin radiossa Ylen suorassa lähetyksessä.

Katja Juurikko

Kapellimestari Olari Elts johtaa Kymi Sinfoniettaa finaalikonserteissa. Hän on myös IV kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun tuomariston jäsen.
Kapellimestari Olari Elts johtaa Kymi Sinfoniettaa finaalikonserteissa. Hän on myös IV kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun tuomariston jäsen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on lupautunut IV Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun suojelijaksi.

— Se on suuri kunnianosoitus sekä orkesterille että sävellyskilpailulle, kilpailun toiminnanjohtaja Reetaliina Marin toteaa.

Sävellyskilpailun marraskuiset finaalikonsertit soittaa Kotkan ja Kouvolan yhteinen kaupunginorkesteri Kymi Sinfonietta. Teokset kuullaan sekä Kuusankoskitalossa että Kotkan konserttitalossa.

Solistit ovat italialainen sopraano Valentina Coladonato, venäläissyntyinen alttoviulisti Oleg Larionov, pianisti Risto-Matti Marin ja virolainen lyömäsoittaja Heigo Rosin.

Voittaja julkistetaan 15. marraskuuta Kotkan konsertin jälkeen.

Tänä vuonna kilpailuun saapui ennätykselliset 283 sävellystä 38 maasta. Se on osanottajamäärältään yksi suosituimmista sävellyskilpailuista maailmassa.

Finaaliin asti yltäneet säveltäjät ovat suomalaiset Pertti Jalava ja Tomi Räisänen, ranskalainen Christopher Culpo ja italialaiset Andrea Portera ja Roberto Sansuini.