Tummasävyistä pikkutuhmaa

Fifty Shades Darker (Yhdysvallat, 2017)Ohjaus: James Foley.Rooleissa: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk.Kesto 118 minuuttia.K-16.Kino 123, Studio 123.

doane gregory

Anastasia Steele (Dakota Johnson) ja Christian Grey (Jamie Dornan) jatkavat köydenvetoa suosikkikirjoihin perustuvassa jatko-osassa.

Huippusuosittuihin eroottisiin romaaneihin perustuva elokuvatrilogia on päässyt toiseen osaansa. Hyvin vähän on muuttunut ensimmäisestä Fifty Shades of Grey -elokuvasta. Monien jatko-osien tapaan olemassa olevia ominaisuuksia vain korotetaan. Varsinkin elokuvan trillerielementit nousevat yhä näkyvämmin esille. Pikkutuhmailu on yhä melko kankeaa.

E. L. Jamesin kirjat ovat menestyneet, koska ne ovat tehneet naisille suunnatusta pehmopornosta valtavirtaa. Kirjoissa herkkä flirttailu muuttuu rohkeaksi kokeiluksi. Mies on menestyvä ja kansainvälinen komistus, jossa on muutama kiehtova vika. Naista varoitellaan miehen vaarallisuudesta.

Konsepti on hyvin yksinkertainen ja kierrätetty lukemattomissa Harlekiini-kirjoissa. Tarkoitus ei ole tehdä ainoastaan seksuaalista viihdettä, vaan irtautumistapaa arjen rutiineista. Siksi elokuvassa matkustellaan luksuselämään tottuneen miljonäärin ehdoilla. Kuvat voisivat aivan hyvin olla uudesta Bond-seikkailusta.

Anastasia Steele (Dakota Johnson) on jatkanut elämäänsä ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen ja kasvanut vahvatahtoisemmaksi naiseksi. Christian Grey (Jamie Dornan) kaipaa yhä Anastasiaa lämmittämään kylmää sydäntään. Uuden suhteen pelisäännöt sovitaan, mutta Greyn menneisyydestä ilmestyy sydänsuruja vaarallisempia uhkakuvia.

Fifty Shades Darker tarjoaa kohderyhmälleen juuri sitä mitä haetaan. Harmillisesti dialogi on yhä teennäistä, ja monet kohtaukset perustuvat vain lavean elämäntyylin mainosmaiselle kuvaukselle. |

Timo Alho

KAKSI TÄHTEÄ

Hyvää: Sitä saa mitä tilaa.

Huonoa: Intohimon pikaruokakokemus.

Erityistä: Kuvattu osittain Nizzan rannikolla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.